Logo internetbode.nl/roosendaal

Namen Norbertus- en Gertrudiscollege gekoppeld

ROOSENDAAL - De nieuwe namen van het huidige Gertrudiscollege en Norbertuscollege zijn bekend. De mavo-afdeling van het Gertrudis gaat verder als de Norbertus Gertrudis Mavo en het Norbertuscollege als Norbertus Gertrudis Lyceum. Dat heeft het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) -waar ook OMO sg Tongerlo ondervalt- besloten.


“Het benadrukken van de samenwerking van scholen heeft uiteindelijk de doorslag bij de keuze voor de namen, gecombineerd met de wens om recht te doen aan de verbinding met het rijke onderwijsverleden en de positieve naam van beide scholen”, benadrukt het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO).

Samenwerking In de zomer werd bekend dat het Gertrudis- en Norbertuscollege intensief gaan samenwerken. Op het Gertrudis verdwijnen de havo- en de vwo-afdeling. Uiteindelijk blijft alleen de mavo (ook wel bekend als vmbo theoretische leerweg) over op het Gertrudiscollege. Op het Norbertuscollege aan de Lyceumlaan 12 verandert niet heel veel. Daar blijven de bestaande havo,- vwo- en gymnasiumleerwegen in tact. Aanleiding voor deze plannen is de krimp in leerlingenaantallen in de regio. Daardoor zien de scholen minder inschrijvingen. Beide scholen gaan hun expertise bundelen om ook voor de toekomst kwalitatief goed onderwijs te kunnen blijven aanbieden.

Brugklassen Met ingang van het schooljaar 2017-2018 starten de scholen met gezamenlijke brugklassen. Op de Norbertus Gertrudis Mavo kunnen scholieren zich inschrijven voor de brugklas mavo of de brugklas havo/mavo. Deze brugklas start in het hoofdgebouw van het Gertrudis aan de Bovendonk 115. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een volwaardige mavo-afdeling wordt opgezet aan de dependance van het Gertrudis aan de Vincentiusstraat 53. Dit schoolgebouw ondergaat een verbouwing, zodat het pand toekomstproof wordt. Bij de komende inschrijfperiode in maart kunnen nieuwe leerlingen van groep 8 zich al aanmelden voor deze brugklassen.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief