Wie is de Mol? heeft Roosendaalse versie

ROOSENDAAL – Tijdens een speciale persconferentie werd de eerste aflevering vertoond van “Wie is de Mol? Roosendaal”. De deelnemers, familieleden en ook kandidaten van vorig jaar, zaten vol spanning te kijken naar een groot scherm waarop op zeer professionele wijze gefilmde beelden vertoond werden. Vanaf zaterdag 2 januari 12.00 uur – dezelfde dag als waarop AVROTROS ‘s avonds met het nieuwe seizoen Wie is de Mol? start – kan wekelijks een aflevering bekeken worden via internet.


In een volle zaal bij wijkhuis Wegwijzer in Breda – hoe toepasselijk – liep de spanning aardig op. De deelnemers van seizoen 3 waren dicht bij elkaar gaan zitten. Het wordt de eerste keer dat zij zichzelf in actie zien op het grote scherm. Een volle week hebben 9 kandidaten en de mol in Roosendaal samen een avontuurlijke Wie is de Mol?-vakantie beleefd in het clubhuis van Scouting Baden-Powell. Dagelijks valt er een kandidaat af, de afvallers doen niet meer mee in het spel maar blijven de hele week nog achter de schermen meehelpen en hebben zo ook een leuke vakantie. In de eerste aflevering 'Hoog spel spelen', spelen de deelnemers een Roosendaals monopoly spel waarbij een aantal pionnen de Donken in gestuurd wordt opzoek naar geld en jokers. Ook kunnen ze geld verdienen tijdens een schietopdracht.

Achter de schermen Wie is de Mol? Inc. is een non-profitorganisatie die via sponsoring en inschrijfgeld van de kandidaten, jaarlijks deze unieke ervaring mogelijk maken. “Vaak moet er nog eigen geld bij,” lacht Max van den Broek. Max is student aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en is verantwoordelijk voor regie, camera en montage. Zijn partner Johnny van Riel studeert aan de Pabo en is de man achter de opdrachten en zorgt voor de materialen. Sam de Man is de presentator en werkt in het dagelijks leven als designer bij een stoffenbedrijf en is freelance acteur. De catering ligt in handen van Becky Paulissen, zij is reisleidster bij een touroperator. Ook is zij geluidsvrouw en liep daardoor vaak met een koptelefoon op haar hoofd rond. En Koen Vogels, leraar op een basisschool, was één van de eerste spelers drie jaar geleden. Hij vervult een belangrijke rol achter de schermen. Er is in de opnameweek 200 uur opnamemateriaal gemaakt wat gemonteerd moet worden tot 9 afleveringen van een uur. De crew is er dan ook bijna een jaar mee bezig.

Kandidaten De kandidaten Corné van Opstal, Martine Appel, Olaf van Heuven, Lucinda Spitters, Daphne Windt, Frank Hoks, Tessa Hendrickx, Rens van de Plas en Nena Witte komen uit Nederland met uitzondering van Otis Boen. Hij is de “excuus Belg”. Ze hebben allemaal erg genoten van deze fantastische week: “De spelletjes zijn van hoog niveau en de mind-twists zijn hetzelfde als bij de serie op TV.” Een groot compliment voor de organisatie. De leeftijd van de deelnemers ligt tussen 16 en 37 jaar. “Ze hebben allen een verschillende achtergrond en zijn geselecteerd uit 65 aanmeldingen. Uit deze 65 motivatiebrieven worden twintig kandidaten gekozen waarna de ‘mollicitaties’ plaatsvinden via skypegesprekken”, legt Johnny uit. “Hierna moeten zij nog een vragenlijst van honderd vragen invullen.” Alle kandidaten hebben gemeen dat ze graag spelletjes spelen en grote fan zijn van het Wie is de Mol?-programma van AVROTROS, waar de rechten liggen. Daarom wordt de serie van Wie is de Mol? Inc. via internet uitgezonden. Vanaf 2 januari wekelijks te zien om 12.00 uur op www.wieisdemolinc.nl Hier zijn tevens aanwijzingen te vinden voor de medespelers thuis en een link naar de FB-pagina. Via deze site kunnen ook nieuwe kandidaten voor seizoen 4 zich nog tot 15 januari a.s. aanmelden.

Kandidaten vlnr Corné van Opstal, Nena Witte, Rens van de Plas, Tessa Hendrickx, Frank Hoks, Olaf van Heuven, Lucinda Spitters, Otis Boen, Daphne Windt en Martine Appel. FOTO MAX VAN DE BROEK

BIJDRAGE ELLES JANSEN 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief