Afbeelding

Nieuw en kleurrijk evenement geboren in Bergen op Zoom

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Met de eerste editie van de Color Your Life run in Bergen op Zoom is er een nieuw en bijzonder kleurrijk evenement geboren. Ruim 2000 lopers deden uiteindelijk mee aan de tocht waarbij ze langs een route van 5 kilometer op verschillende punten worden bekogeld met kleurenpoeder. De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement en geeft aan dat er wat hun betreft absoluut een nieuwe traditie is geboren in Bergen.

Ruim tweeduizend lopers verzamelen zich op Kijk in de Pot voor de warming up van de Color Your Life run. Vanaf het eerste moment is duidelijk dat het evenement een heel vrolijk evenement is dat ook veel jongeren aanspreekt. Opvallend is namelijk dat er veel kinderen en jongeren meedoen aan het evenement. Na de warming up is het de beurt aan Dries Roelvink om de renners in feeststemming te brengen. De run wordt door de organisatoren omschreven als de leukste vijf kilometer op aarde. Het evenement is doelbewust niet opgezet om een bepaalde prestatie te halen. Zo is er geen prijs te winnen voor degene die de afstand het snelste aflegt. Dit draagt bij aan het groepsgevoel van het evenement. "Het draait niet om het neerzetten van de beste tijd, maar om op een leuke manier met elkaar gezond bezig te zijn", aldus de organisatie. Daarom is het evenement ook gekozen tot aftrap van de nationale sportweek. Naast het sportieve doel, levert de Color Run ook een bijdrage aan het goede doel. De opbrengst van het evenement gaat naar de Roparun. "Op dit moment hebben we zo'n 10.000 euro opgehaald. Dit is echter nog niet het definitieve bedrag want er komt nog wat bij van sponsoren en dergelijke", aldus Maikel de Bekker.

Startschot De lopers van de Color Run worden geheel in stijl weggestuurd. De organisatie heeft voor het startschot kleurenpoeder in brandblussers gedaan en dat wordt de lucht ingeschoten bij de start. Vervolgens worden de deelnemers op zes punten 'bekogeld' met gekleurd poeder in verschillende kleuren. Waar lopers aan de start nog allemaal een strak wit T-shirt aanhebben, zijn deze op het moment dat ze de finish overkomen veranderd in een kleurrijke, rennende massa.

Geslaagd Maikel de Bekker kijkt namens de organisatie terug op een heel geslaagd evenement. "Het is denk ik heel bijzonder dat je bij een eerste keer, als mensen toch nog eventjes aan een nieuw idee moeten wennen, toch al ruim 2000 deelnemers hebt", vertelt de mede organisator. Hij geeft aan dat er wel wat kleine verbeterpunten zijn maar dit is ook niet meer dan normaal bij een eerste evenement. De geluiden zijn vooral erg positief. Voor volgend jaar geeft De Bekker aan dat de organisatie er weer vol tegenaan wil gaan om het evenement opnieuw te organiseren. "We kunnen gerust stellen dat er een nieuw evenement is geboren", zegt hij. Voor de volgende editie wil de organisatie ook kijken of nog groter is op te zetten. Voor Sigrid Noordijk, mede initiatiefnemer en organisator gemeentebrede sport en beweegactiviteiten bij de FitFabbriek, is het evenement een droom die uitkomt. Voor haar is het ook duidelijk dat de Color Your Life run zeker terug zal keren in de toekomst.

Bij de start worden de deelnemers aan de Color Run meteen ondergedompeld in blauw kleurenpoeder. FOTO MERIJNSITSEN.NL

BIJDRAGE EN FOTO'S MERIJN SITSEN

[gallery ids="283413,283414,283415,283416,283418,283420,283421"]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief