Afbeelding
Foto: Gert de Jonge

Handbalvereniging Heerle gaat voor G-handbal

Door: Sandra Broosus algemeen

HEERLE - Handbalvereniging Heerle is een actieve vereniging waar het niet alleen draait om het sportieve doel, maar ook om het sociaal maatschappelijke karakter van sport.

Momenteel is er in de regio West Brabant nog geen G-handbal. HV Heerle voorzitter Rowin Tirions geeft aan dat G-handbal is bedoeld voor personen die met een aanpassing een sport kunnen beoefenen. Daarbij zou handbal een ideale sport zijn omdat deze eenvoudig aan te passen is aan de doelgroep. Zeker rolstoelhandbal zou hierbij voor mindervalide personen een oplossing zijn.
Wij hebben in het verleden wel incidentele verzoeken gehad, maar we hebben geen enkel idee hoe groot de doelgroep en de behoefte aan een breder sportaanbod voor mensen met een beperking in de regio is. We staan open voor deze doelgroep, zij zijn meer dan welkom bij HV Heerle!
In samenwerking met de Roosendaalse Uitdaging is HV Heerle een project gestart om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van G-handbal. Duidelijk moet worden hoe groot de doelgroep is en of er bijvoorbeeld behoefte is aan rolstoelhandbal, jeugd G-handbal of juist volwassenen G-handbal.
Gert de Jonge, projectmanager sport & inclusie bij de Roosendaalse Uitdaging weet vanuit zijn contacten met zorginstellingen en belangenorganisaties dat het juist voor deze doelgroep van groot belang is dat zij bewegen. Ook vanuit het Nederlands Handbal Verbond is er veel aandacht voor aangepast handbal. Vandaar dat de Roosendaalse Uitdaging dit mooie initiatief van HV Heerle graag ondersteunt.
HV Heerle is een van de vijf deelnemers in het project sport dat door de Roosendaalse Uitdaging is opgezet. Vanuit dit project wordt HV Heerle ondersteund in hun gewenste maatschappelijke ontwikkeling. Zoals het opzetten van een G-handbal team, maar ook bij het realiseren van een samenwerking met andere sportverenigingen om kinderen die bij de eigen vereniging (dreigen) uit (te) vallen kennis te laten maken met een andere sport(vereniging). Voorzitter Tirions: “Kinderen zijn vaak zoekende naar een sport die bij hen past, als ze er achter komen dat handbal niet bij hen past zien wij graag dat zij de sport vinden die wel bij hen past. Het belangrijkste is dat een kind blijft sporten”.

In het nieuwe seizoen dat september 2018 start hopen we de vereniging uit te hebben gebreid met een G-handbalteam. Er wordt rekening gehouden met de beperking maar het uitgangspunt zijn juist de mogelijkheden van elk individu.
Wij komen graag in contact met de doelgroep, neem vooral contact op als u geïnteresseerd bent of meer informatie wil. Contactpersoon is Gert de Jonge, projectmanager sport & inclusie bij de Roosendaalse Uitdaging, telefoon 06-42394204. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief