Op de foto van links naar rechts de nummers 1 en 2 van het ODT familietoernooi met van links naar rechts: Dennis, Joep, Thijs en Wim.
Op de foto van links naar rechts de nummers 1 en 2 van het ODT familietoernooi met van links naar rechts: Dennis, Joep, Thijs en Wim. Foto: Joost Schoenmakers

Slotapotheose op ODT Familietoernooi

Door: Janny Mathijssen algemeen

ROOSENDAAL - Op 10 december vond bij tafeltennisvereniging ODT op het Red band Sportpark het het jaarlijkse Familietoernooi plaats. Er hadden zich maar liefst 15 teams aangemeld, waarschijnlijk ook aangetrokken door de Kanjers! Cup.

Er was een nieuwe wisseltrofee ter beschikking gesteld door Kanjers! Uitzendbureau. Een cup die door zijn formaat zijn naam alle eer aandoet.
In de ochtend streden de 15 teams in 3 poules voor 10 plaatsen in de A afdeling en 5 plaatsen in de B afdeling. In de middag plaatsten de 2 poulewinnaars in de A afdeling zich voor de finale om de Kanjers! Cup.
In poule 1A waren de favorieten koppels Joep Schoenmakers met vriend Thijs Heselmans en Ties Keijzer met vader Hans. In de ochtend waren zij nog als ex aequo op plaats 1 geëindigd in hun poule. Nu konden Joep en Thijs, die steeds beter gingen spelen, vooral in hun onderling treffen duidelijk het verschil maken en als eerste team aanspraak maken op een finaleplaats. Verder kwamen in deze poule Wouter van Eekelen en Carlos Madlener, ondanks 2 maal materiaalpech sterk voor de dag met een 3de plaats.
In poule 2A had het favoriete koppel Wim Wilbrink met zoon Dennis op papier het meest te duchten van het koppel Frank Konings met dochter Pleunie. Voordat deze 2 koppels elkaar troffen moesten Frank en Pleunie kostbare punten laten aan de verrassend sterke broers Peter en Martin Schoenmakers en aan het koppel Corina van Eekelen met Antoon Nagtzaam. In het onderlinge treffen was de 3-3 voor Frank en Pleunie niet voldoende om Wim en Dennis uit de finale te houden.
De finale, waarin Wim en Dennis ten opzichte van Joep en Thijs licht favoriet leken, liep uit op een ware thriller. Er werd best of 3 gespeeld. Tijdens de 2 enkelspelen, die tegelijk plaats vonden waren er momenten waarop beide teams een vroegtijdige beslissing naar zich toe leken te trekken. Dennis, sinds 5 jaar zijn batje opgeborgen, bleek het tafeltennissen nog niet verleerd te zijn. Maar hij moest wel diep gaan om de steeds beter spelende Joep in 3 games van het lijf te houden. Thijs wist op de andere tafel heel knap, door Wim ook in 3 games te verslaan, de beslissing uit te stellen. In het dubbel bleek een 10-10 in de 3de game onvermijdelijk. Ondanks de spanning werd het niveau alleen maar hoger en werden de mooiste rally’s van de dag gespeeld. Met 15-13 trokken Joep en Thijs uiteindelijk aan het langste eind en werden zo de 1ste winnaars van de Kanjers! Cup.In de B afdeling had het koppel Joost Schoenmakers met neefje Tom Voeten de meeste tegenstand van Janolica Vermeulen met haar vader Ben. In het onderlinge treffen wisten Joost en Tom met 4-2 Janolica en Ben te kloppen. Joost en Tom werden met 3 punten voorsprong de kampioenen in de B afdeling.

Uitslagen
Winnaar van de Kanjers Cup: Joep Schoenmakers en Thijs Heselmans.
Runner up: Wim Wilbrink met zoon Dennis.
Afdeling A poule 1: Joep Schoenmakers en Thijs Heselmans; Ties Keijzer met vader Han; Wouter van Eekelen en Carlos Madlener; Jeroen Broos en Jesper Potters; Dylan Suijkerbuijk en René Kuijstermans.
Afdeling A poule 2: Wim Wilbrink met zoon Dennis; Frank Konings met dochter Pleunie; Peter Schoenmakers met broer Martin; Corina van Eekelen en Antoon Nagtzaam; Rob van der Valk met dochter Indra
Afdeling B: Joost Schoenmaker met neef Tom Voeten; Janolica Vermeulen met vader Ben; Arnoud Broos met moeder Mirella; Jack van Steen met zoon Max; Jack Polderman de Jong met vrouw Marianne.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief