Blauw-Wit JongensU14/1 wint thriller in 2e divisie

Door: Janny Mathijssen algemeen

ROOSENDAAL - MannenU16/1 van Blauw-Wit Basketball kreeg zaterdag 9 december BSLeiden op bezoek. Blauw-Wit startte goed met veel druk op tegenstander en goede plays. Maar tussendoor verloren ze scherpte en wisten bezoekers toch weer in te lopen. Iets minder nonchalant en meer als eenheid spelen had hogere score mogelijk gemaakt maar toch konden Roosendalers een winstpartij bijschrijven: 73-67.

MannenU14/1 trof Almonte uit Eindhoven. Blauw-Wit startte sterk en pakte een snelle voorsprong 11-6. Maar Eindhovenaren kwamen terug en wonnen eerste kwart 11-16. Tweede kwart ging gelijk op en met minimale voorsprong 25-24 mochten beide teams rusten. Na rust pakten bezoekers door en namen zowaar 10 punten voorsprong. Blauw-Wit liet het er niet bij zitten en knokten zich terug tot 35-37 en bij 37-42 begon laatste kwart. Het werd razend spannend en Roosendalers maakten puntje voor puntje gelijk, voorsprong wisselde daarna bijna ieder score en pas in slotseconden won Blauw-Wit in enorme ontlading: 60-58.
GemengdU12/1 speelde tegen WBBGiants uit Bergen-op-Zoom. Door goede aanvallen, strakke defense en mooi samenspel en scores van alle spelers werd het uiteindelijk 84-26.
GemengdU14/3 mocht aantreden tegen Barons2 uit Breda. Verdedigend liep het rommelig bij Roosendalers en bezoekers konden daar ruim van profiteren. Toch waren er ook bij Blauw-Wit enkele mooi uitgespeelde aanvallen. Maar Barons won: 48-80.
VrouwenU16/1 kreeg BCVirtus uit Werkendam te gast. Het werd een moeilijke en fysieke wedstrijd die ze ondanks een sterk begin niet konden volhouden. Gasten wonnen met 28-77.
MannenU18/1 ontving kampioenskandidaat Attacus uit Veghel. Bezoekers startten sterk en lieten met fel en snel spel zien waarom ze bovenaan staan. Blauw-Wit kwam in defense tekort en pas na rust lukte het om iets terug te doen. Maar winst ging mee naar Veghel: 46-89.
MannenU20/1 speelde tegen EBBC uit DenBosch. Vanaf tip-off namen Roosendalers initiatief met goed samenspel. De eigen schutters werden goed vrijgespeeld en er vielen veel 3-punters. Maar bezoekers hadden ook enkele stevige spelers die lastig te verdedigen waren en bovendien gemakkelijk scoorden, waardoor het toch een spannende wedstrijd bleef. Blauw-Wit hield gelukkig een nipte voorsprong vast en won: 59-56.
GemengdU10 speelde in Oosterhout tegen nog ongeslagen EastwoodTigers. Het was vroeg in de ochtend en Blauw-Wit’s spelers leken nog niet helemaal wakker. Thuisploeg profiteerde en ondanks dat Roosendalers vooral na rust nog enkele hele mooie acties maakten, bleef de winst bij de Oosterhoutse kampioen: 69-24.
In Wijk-en-Aalburg speelde MannenU16/2 tegen ABCBasketball, waar ze enkele weken eerder dik van verloren. Opdracht van coaches was thuisploeg onder 100 punten te houden en zelf meer punten te scoren dan toen. Ondanks hard werken lukte het niet zelf meer te scoren. Thuisploeg kreeg het niet cadeau maar won wel: 77-19.
Ook MannenSenioren2 kwam in Wijk-en-Aalburg in actie tegen ABCBasketball. Roosendalers verzuimden om hun eigen spel te spelen en maakten moeizame scores die veel energie kostten. Al met al geen topwedstrijd en Blauw-Wit moest genoegen nemen met een nederlaag: 70-59.
MannenSenioren1 speelde in Soest tegen RedStars. Bij Roosendalers ontbraken wegens blessures enkele dragende spelers, maar dat had geen probleem moeten zijn. Eerste kwarten gingen gelijk op, 14-15, 23-20 ruststand, en ook na rust om en om scores, 61-60 bij ingaan van laatste kwart. Daarin lukte het niet om door te drukken. Individuele acties in plaats van teamplay leidden tot vijfde verlies op rij voor Blauw-Wit, eindstand: 82-73.