BSC 10-1 kampioen

Door: Sandra Broosus algemeen

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag 9 december is BSC JO10-1 in de laatste wedstrijd van de competitie kampioen geworden in de 1e klasse.

De 1e wedstrijd van het seizoen werd nog verloren van MOC’17 JO10-1. Daarna werden alle wedstrijden gewonnen, behalve de wedstrijd tegen koploper Halsteren JO10-1 ging verloren. Voor de wedstrijd begon stond BSC JO10-1 nog met 1 punt achter op koploper Halsteren JO10-1. In een rechtstreeks duel moest BSC JO10-1 dus winnen van concurrent Halsteren JO10-1. De vooruitzichten waren niet in het voordeel van BSC JO10-1. De thuiswedstrijd tegen Halsteren JO10-1 ging met 2-3 verloren en Halsteren JO10-1 had aan een gelijkspel voldoende om de titel in de wacht te slepen. Na een spannende 1e helft stond de 0-0 nog op het scorebord. De minuten in de tweede helft tikten weg. Met nog maar 10 minuten op de klok, ging BSC JO10-1 steeds aanvallender voetballen om zo het doelpunt te proberen te forceren. Hierdoor kreeg Halsteren JO10-1 steeds meer ruimte om te counteren en een doelpunt te maken. Echter stond BSC JO10-1 goed te verdedigen. Met nog 5 minuten op de klok ging BSC weer in de aanval en met een verwoestend schot vloog de bal ineens in de kruising. Het stond 0-1 voor BSC J010-1. Onder luid gejuich werd het doelpunt gevierd. Hierna volgde nog een aantal spannende minuten. Halsteren JO10-1 deed er alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar de bal ging er niet in. Daar klonk het eindsignaal. Er was veel vreugde en het kampioenschap werd met alle aanwezige supporters uitbundig gevierd. De aangeschafte beker werd aan de spelers uitgereikt en er werden mooie foto’s gemaakt van de trotse spelers. In de kantine van BSC is het team nog gehuldigd en zij hebben daar nog wat lekkers gekregen. [l]