Zes maal goud, twee maal zilver, drie maal brons voor Les Fleurs op NK

Door: Sandra Broosus algemeen

ROOSENDAAL - Op zaterdag 9 december zijn de junioren van majorettevereniging Les Fleurs naar Meppel afgereisd voor het Nederlands Kampioenschap majorette. In Solistes Madelon, Myrthe en Eveline deden alle drie mee aan het technisch programma 4 en stonden alle drie op het podium. Eveline behaald het brons, Myrthe het zilver en Madelon goud. Een prachtig erepodium met alleen Les Fleurs!

Madelon deed ook mee solo in junior top en behaalde hier een bronzen medaille. Myrthe die uitkomt in dezelfde categorie behaalde goud. Eveline draait met haar solo in de categorie junior basis. Eveline behaalde een mooie 3 plaats. Eveline zorgde wel samen Myrthe als duo in de junior midden categorie voor een daverend optreden en gingen er met goud vandoor.
De A groep van Les Fleurs was ook geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap, maar moest wegens een blessure van 1 van de leden de wedstrijd afzeggen.
Een week later waren de Nederlands Kampioenschappen voor alle jeugd van Nederland. De ochtend begon met een technisch programma 1. Esmee wist hier een hele mooie 6e plaats te halen. Teamgenoot Birgit ging er met het goud vandoor.
Soliste Isa komt met haar show uit in de categorie jeugd 1. Isa wist de jury helemaal voor zich te winnen en werd beloond met een gouden medaille.
Birgit mocht deze dag ook met haar solo optreden. Voor het eerste jaar als soliste is het al heel knap om mee te mogen doen aan een NK, maar ook nog eens een zilveren medaille winnen is natuurlijk helemaal leuk.
Als laatste voor Les Fleurs trad de B groep op. Onze circusartiesten Zaira, Isa, Maud, Jesseny, Birgit, Nienke, Charlotte, Yfke, Iris, Esmee, Iris en invalster Nerena treden dit jaar voor het eerst als grote groep op. Na het Brabantse Kampioenschap wisten ze nu ook op het Nederlandse Kampioenschap eerste te worden!
Bij terugkomst in Stampersgat mochten de meiden een rondje op de platte kar door het dorp en werden de kampioenen door veel dorpsbewoners toegejuicht.
Met 6 keer goud, 2 keer zilver en 3 keer brons kijken coaches Diana, Kitty en Lesley terug op een heel geslaagd jaar met ontzettend mooie resultaten. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief