Mooie opbrengst voor Stichting Kinderen Doen Mee

Door: Janny Mathijssen algemeen

ROOSENDAAL - Op 18 december organiseerde Soroptimistclub Roosendaal Drie Rozen haar derde Curling Event voor het goede doel op de Roosendaalse IJsbaan. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Kinderen Doen Mee.

Zij zetten zich vanaf 2007 in voor kinderen uit minima gezinnen in de gemeente Roosendaal: ”Kinderen die opgroeien in gezinnen die, om wat voor reden ook, leven op het sociale minimum, kennen vaak nauwelijks maatschappelijke participatie in de vorm van spel, sport of culturele activiteiten. De Stichting organiseert activiteiten in werkgebied Roosendaal om een bijdrage te leveren aan verlichting van de problematiek van armoede en sociale uitsluiting. Zij streeft ernaar de kinderen MET hun ouders samen aan de activiteiten te laten deelnemen." Jaarlijks organiseert de Stichting Kinderen Doen Mee een Speeltuindag, verwendagen, Sinterklaasfeest en deelt met regelmaat donatieboxen uit. "

Teams
Dit jaar hadden zich maar liefst 22 teams aangemeld voor dit derde Curling Event. Er werd opnieuw gestreden om de hoofdprijs, De Gouden Curlingsteen. Vorig jaar werd de hoofdprijs gewonnen door Lions Witheeren Roosendaal. Dit jaar behaalde het team Rotary Donkenland de eer, en dat al voor de tweede keer. De dartwedstrijd die binnen plaatsvond werd gewonnen door Serge Roks.
Het was voor het Curling Team van Soroptimistclub Roosendaal Drie Rozen een feest om de cheque van €2000,- aan Gerard Schoenmakers en Annemarie van Aken van Stichting Kinderen Doen Mee te kunnen overhandigen op de gezellige ijsbaan in Roosendaal. En, meld je nu alvast aan voor volgend jaar! [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief