Klaar....voor de start? Af!
Klaar....voor de start? Af! Koen Mol Fotografie

Geslaagde kerstactie voor Villa Ticca

Door: Janny Mathijssen algemeen

ROOSENDAAL - Op vrijdagochtend 22 december heeft OBS De Klimroos een sponsorloop voor een goed doel gehouden. De groepen 1 t/m 8 renden hun rondjes op het schoolplein en om de school. Hiermee is bijna € 6500 opgehaald. Het goede doel is Villa Ticca in Ecuador.

De leerlingenraad heeft dit goede doel gekozen. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om tienermoeders te ondersteunen door hun kinderen op te vangen. In de arme wijken in Quito komen veel tienerzwangerschappen voor. Voor de jonge moeders zijn er geen instanties die steun bieden en vaak zijn ze niet in staat goed voor hun kinderen te zorgen vanwege armoede, gebrek aan opleiding en aan tijd. Als ze hun school willen afmaken, zijn ze al snel gedwongen hun kinderen alleen thuis of op straat te laten. Als ze een baantje vinden, nemen ze hun kinderen mee maar daar moeten de kinderen stil zijn en niemand lastig vallen. Om op die manier op te groeien, is voor een kind natuurlijk verschrikkelijk. Villa Ticca biedt dagopvang. De moeders kunnen dan studeren of werken en zorgen dat ze mogelijkheden kunnen creëren om een eigen bestaan op te bouwen. Bij Villa Ticca krijgen de kinderen zo de kans om zich te ontwikkelen zoals een kind verdient; spelend en samen met vriendjes en vriendinnetjes. De kinderen worden op professionele wijze begeleid door gediplomeerde leidsters en krijgen iedere dag twee (vaak ook de enige) voedzame maaltijden voorgeschoteld. Ook worden ze op regelmatige basis medisch gecheckt. Villa Ticca is een veilige plek voor ze. Hier groeien de kinderen op als blije, zelfverzekerde kinderen met empathie, intelligentie en gevoel voor humor.

Goede doel
De gehele laatste schoolweek van dit kalenderjaar stond in het teken van dit goede doel. Vrijwilligers betrokken bij Villa Ticca hebben aan alle kinderen een presentatie gegeven over de Villa. Alle kinderen hebben mango, een typische vrucht uit Ecuador gegeten, tevens hebben de kinderen les gekregen van Spaans sprekende ouders en medeleerlingen, in de Spaanse taal, € 70 per maand maakt een plek beschikbaar in Villa Ticca. Dankzij de sponsorloop van OBS De Klimroos kunnen er weer vele kinderen naar de dagopvang en de moeders krijgen een kans. De Klimroos bedankt Plus Gommers voor hun gulle gift betreffende de mango’s en alle ouders en kinderen die zich samen met het team hebben ingezet om deze kerstactie tot een groot succes te maken! [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief