Afbeelding

Ken uw Wouw

Door: Janny Mathijssen algemeen

WOUW - Op de foto van de maand december herkenden de vele inzenders het fraai gelegen scoutinggebouw aan de Beeklaan. Scouting Wouw bestaat sinds 1946 en is voortgekomen uit de verkenners- en gidsenbeweging.

Scouting is aan het begin van de vorige eeuw ontstaan naar aanleiding van een boekwerk over ‘verkennen’, geschreven door oorlogsheld Baden Powell (Boerenoorlog Zuid-Afrika, beleg van Mafeking). De praktische vertaling naar de spelvorm ‘verkennen’ bracht sedertdien vele jongens en later ook meisjes over de hele wereld aan het scouten.
In 1975 kregen de scouts hun blokhut aan de Beeklaan, nadat een soortgelijk onderkomen eerder had gestaan in de buurt van de voormalige jongensschool, waar nu de tennisbanen van de WTV liggen.
Mevrouw Marianne van Loenhout uit de Spellestraat stuurde de juiste oplossing in en werd door loting als winnaar van deze maand aangeduid. Zij heeft inmiddels de cadeaubon van € 15, beschikbaar gesteld door de Ondernemersvereniging Wouw, in ontvangst kunnen nemen.
Wilt u in de eerste maand van 2018 ook meedingen naar deze prijs ga dan naar www.dorpsraadwouw.nl en lees daar hoe u uw inzending op de juiste plaats krijgt. U kunt dat gedurende de gehele maand januari van 2018 doen. Hierbij alvast het foto-object. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief