De Michaëlkerk in Brabantpark Breda
De Michaëlkerk in Brabantpark Breda (Foto: Wijnand Nijs)

Roosendaalse ondernemer maakt van kerktoren een ‘hoteltoren’

ROOSENDAAL - De klokkentoren van de voormalige Michaël-kerk in Breda is verkocht. Ondernemer Etienne Feijns (31) uit Roosendaal trok aan het langste eind. Zijn bod: driemaal de initiële vraagprijs van vijftigduizend euro.


Door Michael Janiec

Naar verwachting is de klokkentoren vanaf 2020 te huur als exclusieve accommodatie. Denk daarbij aan een kortdurende verblijven, voor nieuw-gehuwden bijvoorbeeld. “De architecten zijn nu bezig met de tekeningen,” vertelt Feijns. Daarna begint de verbouwing.

De klokkentoren uit 1959 heeft momenteel geen enkele voorziening en staat nagenoeg leeg. Feijns wil dat veranderen naar twee slaapkamers, een woonkamer en douche. De ondernemer noemt de toren de toren te klein om in te wonen, maar geeft aan dat het ‘goed voelt’ om er iets exclusiefs van te maken.

Feijns is handelaar in vintage meubelen en vertelt dat het interieur ook vintage wordt. Of er uiteindelijk ook meer service aangeboden wordt aan gasten, zoals vervoer naar locatie of mogelijkheden om te eten, moet later blijken.

De kerktoren kwam aan het begin van de zomer van 2017 te koop. 3 juli was er een open huis. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief