Afbeelding
Foto: Shutterstock

Minder voortijdige schoolverlaters in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het aantal voortijdig schoolverlaters in de gemeente Roosendaal is afgenomen van 2,4 procent naar 2,2 procent. Dat blijkt uit het Leerplichtjaarverslag 2016-2017.

De daling is positief, maar Roosendaal zit daarmee nog wel boven het gemiddelde van de regio, want in geheel West-Brabant is het aantal voortijdig schoolverlaters gedaald van 1,8 naar 1,69 procent. Toch worden er de nodige acties ondernomen om de 9.744 jongeren die leerplichtig zijn in de gemeente Roosendaal op school te houden. Zo is er het afgelopen jaar ingezet op de samenwerking tussen leerplichtambtenaren, het onderwijs en jeugdhulpverlening. "Deze samenwerking is van groot belang en vergt om die reden structureel aandacht", aldus de gemeente Roosendaal.

Complexe dossiers

Uit het jaarverslag blijkt dat gemeenten steeds meer te maken krijgen met complexere dossiers. "Samenwerking met zowel interne als externe partners is op deze dossiers essentieel gebleken." Gemeente Roosendaal is vooralsnog tevreden over deze samenwerking. "De lijnen zijn kort en er staat een stevig en gemotiveerd team." Desondanks wil de gemeente Roosendaal dit jaar meer inzetten op het verbeteren van de communicatie tussen deze partners, maar er is ook aandacht voor de aanpak van thuiszitters, voor kwetsbare jongeren en jongeren in een kwetsbare situatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief