Michel de Bruijn op de hoofdtribune van RKVV Roosendaal.  FOTO RENÉ BRUIJNINCX
Michel de Bruijn op de hoofdtribune van RKVV Roosendaal. FOTO RENÉ BRUIJNINCX (Foto: René Bruinincx)

Nieuw elan bij RKVV Roosendaal

ROOSENDAAL - Over het vertrek van het vorige bestuur van RKVV Roosendaal wil het hoofd van de sponsorcommissie, Michel de Bruijn, niets zeggen. Hij is door de toenmalige interim-voorzitter André Broeke gevraagd om zitting te nemen in het bestuur met de portefeuille sponsoring. "Herhaling is de kracht van de boodschap."


DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Als ouder was hij pas twee jaar bij de club betrokken, omdat zijn kinderen Chris en Siem er waren gaan voetballen. Daardoor was hij naar eigen zeggen ook niet erfelijk belast. Vanuit die positie is hij tot het nieuwe bestuur toegetreden, waarin naast een enkel oud-bestuurslid vooral clubmensen zitting hebben genomen. Het bestuur richt zich nu eerst en vooral op de toekomst: bestuursperikelen uit het verleden worden het liefst gelaten voor wat ze zijn.

Nieuwkomer
Zoals gezegd is De Bruijn een nieuwkomer. "Feitelijk was ik een van de vele ouders die op zaterdag langs de lijn geniet van het spel van zijn kinderen". Dat hij in oktober werd benaderd om toe te treden tot het nieuwe bestuur had onder andere te maken met zijn kortstondige bestuurlijke relatie met RBC, zo'n tien jaar geleden. "Ik ben daar een jaartje commercieel manager geweest en was dus ook belast met sponsoring". Omdat hij als zelfstandig ondernemer een aantal netwerken heeft, was het verzoek niet aan dovemansoren gericht. "Wel heb ik in de thuissituatie overleg gevoerd omdat ik op voorhand wist dat het veel tijd zou gaan kosten. Daar komt nog bij dat ik mezelf goed genoeg ken en inderdaad serieus met zo'n opdracht aan de slag ga, en er dus alles aan wil doen om het te laten slagen", laat de gedreven commissievoorzitter weten.

Uitdaging
"Momenteel zitten we in de fase dat we precies in beeld aan het brengen zijn hoe de sponsorcontracten zin samengesteld. Daarnaast formuleren we doelen waar we in de nabije toekomst naar toe willen. Dat is overigens iets dat ik niet alleen doe, maar samen met de commissieleden die zich hebben aangemeld om er ook de schouders onder te zetten. Tenslotte is RKVV Roosendaal een van de grootste Roosendaalse verenigingen in is het bereik van de sponsoren groot te noemen. Ze krijgen bij ons een breed podium en we zijn altijd bereid om vanuit een flexibele optiek samen met hen na te denken over nieuwe mogelijkheden", onderbouwt De Bruijn de visie en werkwijze van de sponsorcommissie.

Enthousiasme
"Met clubicoon Jeroen van Beers als voorzitter blijft het clubbloed zeker door de aderen van het bestuur stromen, en kunnen de voetballers zich richten op de sportieve doelen die ze zich gesteld hebben". De Bruijn legt nadruk op de band die er tussen bestuur en vereniging moet zijn. "Wekelijks komen er zo'n 2.500 mensen op en rond onze velden. Die hebben het RKVV Roosendaal-clubgevoel vanzelfsprekend al. Zij hoeven zich niet te bekommeren over bestuurlijke zaken, omdat ze ervan uit mogen gaan dat het bestuur haar verantwoordelijkheid jegens de club en haar leden neemt". Hij verwijst daarbij naar de chemie tussen de bestuursleden. "We realiseren ons dat we samen nog een aantal stappen te zetten hebben, maar ook dat we de verantwoordelijkheid dragen om ten dienste van de vereniging aan de slag te gaan. En de sterke motivatie van de betreffende leden zorgt ervoor dat de bestuursopbrengst groter is dan de som der delen". Dat De Bruijn pas twee jaar aan de vereniging verbonden is, overigens eerst als ouder langs de lijn en nu als hoofd van de sponsorcommissie, heeft zijn oorzaak in het feit dat hij zich gelijk door de echte clubmensen geaccepteerd voelde. En vanuit zijn bestuursfunctie sluit hij het gesprek af met de spreuk die sponsoren over de lijn moet trekken: "Herhaling is de kracht van de boodschap". Waarvan akte.

l

reageer als eerste


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief