A58
A58

Knooppunt De Stok bij Roosendaal is gevaarlijke verkeerslocatie

Door: Mura Kuijpers Algemeen

ROOSENDAAL - Het knooppunt De Stok op de A58 bij Roosendaal is een van de meest gevaarlijke verkeerslocaties van Nederland. Hier gebeurden in de periode 2014 tot en met 2016 in totaal 45 ongelukken.

Dat blijkt uit eigen onderzoek van RTL Nieuws, gekeken naar cijfers van politie en Rijkswaterstaat. Uit de analyse blijkt dat in Nederland 1186 zogeheten black spots zijn. Dit zijn locaties waar in drie jaar tijd meer dan 10 ongelukken gebeuren, stelt Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. In totaal gebeurden er 17.000 ongelukken op deze blackspots, waarbij 2658 slachtoffers vielen.

Roosendaal heeft naast de genoemde black spot bij knooppunt de Stok nog 6 andere verkeersonveilige locaties.

Bij de rotonde Boulevard/Dunantstraat zijn 16 ongevallen geregistreerd door de politie met 3 slachtoffers. Voor de rotonde Churchillpoort/President Kennedylaan bedraagt dit respectievelijk 16 en 4.

De Burgemeester Freijterslaan heeft 10 geregistreerde ongevallen waarbij 1 slachtoffer viel. Op de Zeelandweg waren op twee locaties in totaal 41 ongevallen met 2 slachtoffers. De Zuid Hollandweg telt 13 ongevallen met 1 slachtoffer.

Het Keizer Karelplein in Nijmegen is de meeste verkeersonveilige locatie met 83 ongelukken in de gemeten drie jaar tijd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief