Ton Moerkens, voorzitter van de werkgroep die CycleSensation organiseert met de aankondigingsposter van dit jaar.
Ton Moerkens, voorzitter van de werkgroep die CycleSensation organiseert met de aankondigingsposter van dit jaar. Foto: Rene Bruijnincx

Negende CycleSensation bijna volgeboekt

Door: Addo Sprangers Algemeen

ROOSENDAAL - Op zaterdag 3 februari vindt in de St. Jan de 9e editie van CycleSensation plaats. In blokken van 3 uur wordt er onder deskundige begeleiding gespind. Daarvoor staan zo'n 170 fietsen opgesteld. Voor de schoolgaande jeugd is er een speciaal blok van 12.00 tot 15.00 uur.

 

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

CycleSensation heeft een vaste plaats op de evenementenlijst van de gemeente verworven. Normaliter gesproken vindt het altijd op de laatste zaterdag van januari plaats, maar vanwege de Priense Swaree heeft de organisatie dit jaar gekozen voor 3 februari.

Doelstelling

"Team Doelbewust, Samen Sterk Tegen Kanker, organiseert de CycleSensation en de ColSensation. Beide evenementen staan onder leiding van werkgroepen die daarmee de derde activiteit, namelijk het deelnemen aan de Roparun, financieren". Roparun staat voor Rotterdam-Parijs-RUN. Een team van 8 lopers en 6 fietsers leggen de afstand van zo'n 530 kilometer binnen 2 dagen af. "Team Doelbewust probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. En CycleSensation draagt daar een behoorlijk steentje aan bij", benadrukt werkgroepvoorzitter Ton Moerkens. Vorig jaar bracht het, inclusief de bijdrage voor KIKA € 56.595,00 op. "De opbrengst van het Kidsblok gaat namelijk volledig naar KIKA. De rest gaat als inschrijfgeld van het Team Doelbewust naar de ROPA-RUN", verantwoordt Moerkens de financiële kant.

Voor KIKA

"Als werkgroep hebben we de laatste jaren intensief contact met de basisscholen, om ze niet alleen te enthousiasmeren, maar vooral om ze duidelijk te maken wat deze ziekte in de thuissituatie met mensen doet. Tenslotte heeft bijna iedereen wel op een of andere manier met kanker te maken". Het gevolg is de sterke groei van deelnemers aan het Kidsblok. "Ook dit jaar zitten we bijna vol, dus haast is geboden als je nog wilt inschrijven". Moerkens benadrukt dat het evenement op vakkundige wijze is ingericht. "We hebben professionele instructeurs, de fietsen worden gesponsord, en is aandacht voor de veiligheid en verzorging". Leuk voor de jeugdige deelnemers, maar zeker ook voor alle toeschouwers, is de aanwezigheid en deelname van Michael Boogerd. "Hij is ambassadeur van KIKA en op die manier ook betrokken bij ons CycleSensation evenement".

Opbrengst

Moerkens benadrukt dat het inzamelen van geld een belangrijke hoofdzaak is. Uiteindelijk kan Team Doelbewust daarmee de gestelde doelstelling realiseren. "Maar de deelnemers van CycleSensation, ColSensation en de ROPA-RUN zijn door de jaren heen een wel steeds hechtere familie gaan vormen. De band die hen allen bindt, zorgt ervoor dat deelnemers, sponsoren en vrijwilligers hun beste steentje bijdragen". En de voorzitter geeft aan dat tijdens de 8 eerdere edities van deze Indoor Spinningmarathon € 310.000,00 is opgehaald". Dat komt omdat heel veel onderdelen worden gesponsord, dat daardoor onze organisatiekosten uitermate laag zijn en dat ook de jeugd steeds enthousiaster is geworden om allerlei acties te ondernemen. "Vorig jaar presteerde basisschool De Klimroos het om € 6000,00 op te halen. Dat zorgt daardoor ook wel voor gezonde rivaliteit tussen de scholen". De werkgroep die CycleSensation uiteindelijk heeft opgezet kijkt inmiddels uit naar de 10e editie, die op 2 februari 2019 gaat plaatsvinden. "Dat wordt een lustrumjaar, en langzaam maar zeker hebben we daar ook al wat ideeën over, die we nog met niemand gaan delen. Dat blijft nog even afwachten", sluit voorzitter Moerkens af. Alle informatie is te vinden op www.cyclesensation.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief