Afbeelding

Duizend fietsparkeerplekken in de Biggelaar

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat onderzoeken of het mogelijk is om een overdekte fietsenstalling te realiseren in de kelder van de Biggelaar. De gemeente zet in op een ruimte voor ongeveer duizend fietsen. "In de avonduren verzorgt deze stalling het parkeren van de Markt, De Kring en de toekomstige bioscoop aan de Nieuwstraat", aldus de gemeente.

De ingang aan de kant van het Tongerloplein zou in dat geval aangepast moeten worden, zodat men makkelijker met de fiets naar binnen kan. De fietsenstalling op de Markt wordt vervolgens opgeheven. De fietsenstalling bij de Roselaar aan de Laan van Brabant blijft wel behouden en krijgt een opfrisbeurt aan zowel de binnen- als de buitenkant, waarbij ook wordt voorzien in oplaadplaatsen voor e-bikes. 

Fietsnietjes

Naast de aanpak van de bewaakte fietsenstallingen wil de gemeente ook zestig extra fietsnietjes plaatsen in de binnenstad. Daarmee worden zo'n 120 extra fietsparkeerplekken gecreëerd. Deze 'nietjes' worden geplaatst op locaties waar de vraag groot is, zoals bij de HEMA (30 nietjes), in de Van Dregtstraat (20 nietjes) en bij de Markt aan de kant van de Kade (tien nietjes). Gemeentewoordvoerder Jeroen Steenmeijer laat weten dat het plan op dit moment nog in de besluitvormingsfase zit. De gemeenteraad moet de plannen nog goedkeuren, maar als het aan het college ligt worden de plannen nog voor de zomer uitgevoerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief