Afbeelding
Foto: jose

Toon en Dientje Rommers-Konings 60 jaar getrouwd

Door: Janny Mathijssen algemeen

ROOSENDAAL - Toon en Dientje Rommers-Konings ontvingen afgelopen week al een brief van het Koningshuis en een brief van de Commisaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijks jubileum.Op 30 januari 2018 delen zij al 60 jaar lief en leed met elkaar.

Op de vraag hoe Toon en Dientje elkaar hebben leren kennen, vertelt Dientje voluit en met pretoogjes hun verhaal.Dientje, die aan de Lange Schouw in Schijf woonde, fietste als 16 jarig meisje ieder dag naar haar werk bij de Biggelaar in Roosendaal. Als ze dan op het fietspad bij de Zundertseweg reed, zag ze daar regelmatig Toon op de wei voetballen met z'n vrienden.De 18 jarige Toon woonde namelijk aan de Hoge Langedijk .En hem was Dientje ook al opgevallen, hij hoorde haar meestal al van verre aankomen, zij had altijd leut op de fiets.D'n dieje wordt van mij fluisterde hij zijn vrienden in .
Kort daarop stond hij ineens samen met Dientje's broer haar op te wachten bij De Biggelaar,en zo begon hun verkering.Eerst hebben ze het nog geheim gehouden Dientje was nog maar 16 en vader was streng.. Maar moeder had het al snel in de gaten en die mocht Toon wel, dus werd Toon toegelaten tot het gezin Konings. Het duurde nog zeven jaar voordat ze trouwden in Schijf. In die tijd moest er eerst gespaard worden voor een trouwerij. Toon en Dientje gingen na hun trouwen inwonen bij de ouders van Toon op de Hoge langedijk .Een paar jaar later verhuisde ze naar het huisje ernaast en werd na verlooop van tijd hun dochter Jose geboren.Dientje heeft tot aan hun dood voor de ouders van Toon gezorgd.En Toon heeft jaren in de wegenbouw gewerkt.De band tussen de gezinnen Rommers en Konings werd niet alleen gesmeed door het huwelijk van Toon en Dientje in 1958 .Twee broers van Toon en twee zussen van Dientje zijn ook met elkaar in het huwelijksbootje gestapt, dat schept natuurlijk een uitzonderlijk diepe familieband. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief