Kinderen in actie tijdens CycleSensation
Kinderen in actie tijdens CycleSensation Foto: Hennie Ribbens

Negende CycleSensation groot succes: ruim 68.000 euro voor Kika en Roparun

Door: Amber Kuijs algemeen

ROOSENDAAL – De Roosendaalse stichting team Doelbewust, samen sterk tegen kanker, hield zaterdag voor de negende keer het indoor fietsevenement CycleSensation en haalde hiermee een totaalbedrag van ruim 68.000 euro op. Het fietsfestijn werd gehouden in de St. Jan op de Markt. Van 12.00 uur tot 15.00 uur was het de beurt aan de kinderen. Zij fietsten voor Kinderen Kankervrij (Kika). Het bedrag dat de volwassenen van 15.00 tot 23.30 uur bij elkaar fietsten gaat voor het grootste deel naar Roparun, die geldt op haalt voor palliatieve zorg voor kankerpatienten. Het ander deel gaat naar regionale kankergerelateerde doelen. 

Dit jaar werd er in vier blokken van twee uur gefietst op 180 spinningbikes. Daarnaast deden er 510 kinderen mee aan het evenement. Zij fietsten in een speciaal Kidsblok van 12.00 tot 15.00 uur. Vrijwilliger en voorzitter van de werkgroep Ton Moerkens van Team Doelbewust legt uit dat er voorafgaand aan het evenement zowel door de deelnemers als de vrijwilligers hard wordt gewerkt. "Bedrijven en organisaties huren de fietsen voor een of meerdere blokken. Dat zijn voor ons de inkomsten. De bedrijven en deelnemers winnen er niets mee maar zetten zich wel belangeloos in voor het goede doel. Bij de kinderen werkt het andersom. Zij zamelen vooraf zoveel mogelijk geld in en mogen dan gratis komen fietsen. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers en sponsoren betrokken bij het evenement. De opbrengst van de volwassenen komt ten goede aan kanker gerelateerde doelen zoals Roparun, palliatieve zorg voor kankerpatiënten en regionale doelen."

Sfeer
De sfeer zat er zeker tijdens het kidsblok goed in. De fietsende kinderen werden aangemoedigd door familie, klasgenootjes en vriendjes. Door de gezellige opzwepende muziek en de lichteffecten leek het wel een disco. "Dat zijn mijn kleindochters. Ze doen het goed hoor, " riep een trotse oma. De sportdocent op het podium deed er nog een schepje bovenop en liet de kinderen al fietsend met de armen zwaaien en meezingen. De kinderen die al klaar waren stonden met een suikerspin of zak popcorn in de hand in groepjes te kletsen. Spanning was er ook onder de kinderen want welke school gaat met de hoofdprijs, een dag lang springkussens op het schoolplein' naar huis.

Kidsblok
Scholen, sportclubs en scouts konden zich inschrijven voor het kidsblok. In totaal deden er dit jaar vijfhonderdtien kinderen mee. Voorafgaande aan CycleSensation zamelden de kinderen op allerlei manieren geld in voor Kika. Zij haalden samen een bedrag op van 24570,- euro. De school die het meeste geld wist binnen te halen was dit jaar basisschool Jeroen Bosch. Cato (11 jaar), Guusje (12 jaar) en Julie (11 jaar) zijn heel blij met de gewonnen prijs maar daar hebben ze dan ook veel voor gedaan. "Wij hebben 3395,- euro ingezameld met de school voor CycleSensation. We hebben flessen opgehaald, geknutseld, een loterij gehouden en een markt georganiseerd om onze spulletjes te verkopen. Vandaag hebben we natuurlijk ook nog gefietst. Wij hadden ook heel veel mensen die ons sponsorden. Zo leuk dat we gewonnen hebben. "

Team Doelbewust
Team Doelbewust Is een Roosendaalse Stichting met als doel zoveel mogelijk geld binnen te halen voor kanker gerelateerde doelen. De stichting vindt haar oorsprong als roparunteam en is voortgekomen uit een vriendenclub uit Roosendaal die, toen enkelen van hen direct geconfronteerd werden met kanker, in actie wilden komen. Naast CycleSensation organiseert de stichting ook ColSensation op 14 september 2018. Een kwart van de opbrengst hiervan wordt volgens Ton Moerkens besteed aan doelen in de regio. "Zo is er in het verleden al geld geschonken aan onder andere het inloophuis voor kankerpatiënten De Roselinde en aan hospice Roosdonck, beide Roosendaalse doelen." Het eerstvolgende evenement waaraan Team Doelbewust deelneemt is de Roparun die plaatsvindt van 19 tot en met 21 mei 2018. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief