Prins Markus I, Sjampetter en Nar Malou
Prins Markus I, Sjampetter en Nar Malou Foto: Elles Jansen
fotoalbum

Feest In den Paplepel voor de allerkleinsten: dolle pret met Kwekkeltje

Door: Amber Kuijs Cultuur

ROOSENDAAL – De jongste Tullepetaontjes en hun ouders waren zondag al vroeg uit de veren. Iedereen wilde op tijd in den Paplepel zijn, waar om 10.00 uur de deuren wagenwijd openstonden. Ook Prins Markus I, Nar Malou en de Sjampetter waren van de partij. Er was een feestje aan de gang want om 11.11 uur kroop Kwekkeltje uit haar ei. Een prachtige gele baby Tullepetaon. die met de jonge brakskes op de foto ging en voorzichtig samen de eerste stapjes zette in het carnavalsleven. "Dit is een mooi feestje voor onze allerkleinsten om kennis te maken met carnaval. Er is een springkussen, poppenkastvoorstelling in het theater en een snoezelhoekje. De muziek staat niet te hard en er is hier veel licht In den Paplepel", vertelt Jacqueline Borstrok, commissiehoofd.

Speciaal feestje
De kleintjes tussen 0 en 4 jaar zagen er prachtig uit. Ze waren verkleed in de mooiste creaties zoals bijvoorbeeld zeemeermin, piraat, politie, princes en soms ook als mini-tullepetaon. Ze speelden op de grond met elkaar en pakten met hun minivingertjes de kleine confetti van de grond om te strooien. Iedereen wilde graag op de foto met de Prins, Nar en Sjampetter. Nar Malou vroeg de kleintjes op het podium en deed samen met hen een dansje en leerde ze alvast de polonaise. "Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen," zegt Manuela met zoontje Chaz (18 maanden). "Vorig jaar lag hij in het ziekenhuis met carnaval dus we zijn extra blij dat we er vandaag bij kunnen zijn." Ook Willem en Guus (3 jaar) samen als piraat en Dino-piraat dansten mee op de muziek. Nar Malou reikte ook een gouden medaille uit aan Lieke Konings omdat zij er altijd bij is met carnaval. Daarna kregen alle andere kinderen eenzelfde medaille.

Theater
Carnaval is natuurlijk een groots straat theater. Voor de kleintjes start het theater In den Paplepel met een intieme poppenkastvoorstelling door Poppentheater Flapuit. Bolly het varken was met zijn boerderij naar de Paplepel gekomen en had veel vriendjes bij. Die lieten een geluid horen dat de kinderen moesten raden en dan kwam het beestje tevoorschijn: een koe, haan, hond, schaap en natuurlijk ook boer Teun. De kinderen vonden het prachtig en deden actief mee. Voor degenen die niet zo goed konden stilzitten was er een leuk springkussen. Aan een lange tafel werden ook mooie kleurplaten ingekleurd en als je zelf kleurtjes op je gezichtje wilde kon je naar de schmink. En er waren uiteraard lekkere suikerspinnen en limonade.

Kwekkeltje
Precies om 11.11 uur kwam Kwekkeltje tevoorschijn. Ze was net uit haar ei gekropen. Een beetje verlegen in het begin maar al snel was ze goede maatjes met alle aanwezige kindjes die maar wat graag met haar op de foto gingen of aan haar superzachte pakje zaten. Kwekkeltje had ook een mooi gouden kroontje op. Kwekkeltje is een creatie van Ronny Gomis en er bestaat een heuse Kwekkelclub waar alle prallen en brakken van 0 tot 4 gratis lid van mogen worden. Op www.kwekkelclub.nl kan je lezen wat je met dit gratis lidmaatschap allemaal kunt doen.

Uitreiking eerste medaille aan Lieke Konings
Kwekkeltje gaat met kinderen op de foto
Ruben kleurt samen met Joes (1,5 jaar)
Jerom met Greame (17 maanden) gaan naar het springkussen
Kwekkeltje schudt vele handjes
Oma Lilian met Fabian (6 maanden) en Anuschka met Damian (2,5 jaar)
Poppentheater Flapuit met Bolly het varken en Koe
allemaal 1-jarigen van de baby-gym
350 prullen en brakken In den Paplepel
de tweeling Lauren en Dominique van 2 jaar samen met papa en de Prins
Isa van 18 maanden is gefascineerd door de confetti
Polonaise met Nar Malou
Afbeelding
Piraten Willem en Guus (3 jaar)
Eowijn (1,5 jaar) met mama Wendy kijk haar ogen uit
Zeemeerin Emke (4) met mama Debby en Eenhoorn Madee (6)
Kinderen roepen enthousiast mee in poppentheater Flapuit
Mini Tullepetaon Dominique
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief