Afbeelding
Foto: Watersnood

Pleidooi voor Watersnoodroute in West-Brabant

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het initiatief voor een speciale Watersnoodroute door West-Brabant, gaat in ieder geval niet van de gemeente Roosendaal komen. Dat laat wethouder Hans Verbraak weten op vragen van gemeenteraadslid Paul Klaver. De PvdA'er stelde onlangs dat uit registratie is gebleken dat er in Roosendaal bijna 5200 evacués zijn opgevangen na de Watersnoodramp.

"Op zoek naar sporen van onze grootste naoorlogse natuurramp, blijkt dat deze zoektocht al snel een speurtocht wordt; Geen borden, geen routes, geen toelichting op bijzondere plaatsen die onderlinge verbinding geeft qua route en informatie in West-Brabant, verbonden met Zeeland en Zuid-Holland."

Klaver deed daarom een oproep aan het college van burgemeester en wethouders om deze verborgen tekens met elkaar te verbinden middels een speciale Watersnoodroute. Hij vroeg dan ook of het college bereid is om het initiatief te nemen om op korte termijn een watersnoodroute te realiseren. Wethouder Verbraak laat weten de oproep sympathiek te vinden, maar laat het initiatief bij zo'n route bij de gemeenteraden liggen. "Mocht dit initiatief in de regio ontstaan, dan sluiten wij daar graag bij aan."

Wel wordt het idee doorgespeeld naar een speciaal comité dat in het kader van Roosendaal 750 jaar bezig is met het realiseren van tien fietsroutes door Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief