Net als bij Sjors Sportief wordt ook bij Max Vitaal een boekje uitgereikt.
Net als bij Sjors Sportief wordt ook bij Max Vitaal een boekje uitgereikt. Foto: Gemeente Roosendaal

Max Vitaal laat senioren weer sporten

Door: Marijn Riemens algemeen

ROOSENDAAL - Max Vitaal gaat aan de slag in de gemeente Roosendaal. Vanaf woensdag 28 februari gaat het sportproject van start met het bijdragen aan een actieve en gezonde levensstijl bij 55-plussers.

Max Vitaal wordt gezien als de grote broer van Sjors Sportief. Dit project laat kinderen van de basisschool op een laagdrempelige manier kennismaken met diverse sporten in de regio. Max Vitaal richt zich op mensen uit de leeftijdscategorie 55+. Zij nodigen mensen uit om zich via de website van Max Vitaal in te schrijven voor een fitheidstest. Nadat deze test heeft plaatsgevonden, ontvangen de deelnemers het Max Vitaal boekje. Hierin staan alle sportmogelijkheden die in de gemeente worden georganiseerd. De senioren hoeven zich vervolgens niet direct aan te melden bij een vereniging, maar kunnen door deel te nemen aan de activiteiten er op een laagdrempelige manier achter komen welke sport bij hen past.

Walking Football

Om de twee projecten met elkaar te verbinden, wordt het seizoen gezamenlijk begonnen. Het seniorenteam Walking Football speelt onder leiding van de wethouder Toine Theunis op wandeltempo een potje voetbal tegen de kinderen van de winnende klas van de Sjors Sportief Tekenwedstrijd. Basisschoolleerlingen uit de gemeente Roosendaal namen dit jaar deel aan de tekenwedstrijd van Sjors Sportief. Maud van Hegelsom van de Josephschool is de gelukkige winnares geworden. Haar tekening staat op de kaft van de Sjorsboekjes. Daarom wordt op 28 februari het eerste exemplaar van het boekje op de Josephschool uitgereikt.

Seizoensstart

Het seizoen van zowel Sjors Sportief als Max Vitaal gaat aanstaande woensdag van start. Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.maxvitaal.eu. Vanaf 15.00 uur kunnen belangstellenden zich digitaal inschrijven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief