Afbeelding

Kritiek op plannen voor 'Slimme Binnenstad'

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Ton Schijvenaars (Nieuwe Democraten) heeft afgelopen week flink uitgehaald naar het plan om een 'Slimme Binnenstad' te creëren in Roosendaal.

Tijdens de commissievergadering van afgelopen donderdag werd gesproken over het plan voor deze 'Slimme Binnenstad'. De kosten voor dit plan bedragen bijna 1,8 miljoen euro. Met dit geld wil de gemeente onder andere een Roosendaalse versie van de 'Airmiles' introduceren en men wil Wifi aanleggen in de binnenstad. Uiteindelijk moeten deze slimme innovaties ervoor zorgen dat er meer ondernemers naar de binnenstad komen én meer bezoekers.

Ton Schijvenaars stelde het wel erg veel geld te vinden en wilde weten wat er nou precies met dit belastinggeld wordt gedaan. Sjef van Dorst van de Roosendaalse Lijst stelde dat de binnenstad met dit geld vooral leuker en gezelliger moet worden. "We gaan nu 1,8 miljoen euro besteden voor meer beleving, maak het nou eens concreet", reageerde Schijvenaars. "Laat nou eens zien als Roosendaalse Lijst dat je snapt waarom je 1,8 miljoen euro belastinggeld uit gaat geven en waar je het aan uit gaat geven. Doe op z'n minst een poging."

Schijvenaars vraagt de wethouder en zijn ambtenaren dan ook om opnieuw rond de tekentafel te gaan zitten. "Het is geld van u en mij, maar ondertussen weten we geen van allen wat deze investering op de lange termijn gaat opleveren. Ga opnieuw aan de slag en maak het concreet."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief