Björn Rommens is de nieuwe voorzitter van de Jongerenraad.
Björn Rommens is de nieuwe voorzitter van de Jongerenraad. Foto: Menno Nefs

Voorzitter Jongerenraad draagt stokje over

Door: Marijn Riemens algemeen

ROOSENDAAL - Jongerenraad Roosendaal krijgt na vier jaar een nieuwe voorzitter. Menno Nefs (20) heeft besloten het stokje over te dragen. Secretaris Björn Rommens werd onlangs tijdens de jaarlijkse bestuursvergadering gekozen als opvolger.

Nefs heeft besloten zich na vier jaar voorzitterschap niet beschikbaar te stellen voor een nieuw termijn. De student Rechtsgeleerdheid wil graag iemand anders de kans geven om de belangen van jongeren uit de gemeente Roosendaal te behartigen. Hij neemt met een dubbel gevoel afscheid. ''Tijdens de afgelopen jaren is de Jongerenraad enorm gegroeid'', vertelt Menno. ''Het is echt een begrip geworden in Roosendaal. Als organisatie hebben we stappen gezet om de omgeving voor jongeren te verbeteren.'' Het vernieuwen van het uitgaansleven in de stad ziet Nefs als een hoogtepunt van zijn jongerenraad-jaren. ''Er moest veel gebeuren om het sluitingsuur van 02.00 uur naar 04.00 uur te veranderen. Gelukkig is dat gelukt. De binnenstad heeft er ook een enorme boost van gekregen'', vervolgt de student. Veel jongeren waarderen Menno's inzet. ''Regelmatig spraken ze me aan in de stad en bedankten ze mij voor mijn inzet. Vaak kreeg ik dan ook nog een gratis biertje. Dat zijn mooie dingen om mee te maken.''

Avans

Naast het uitgaansleven heeft de oud-voorzitter zich hard gemaakt voor de komst van hbo-onderwijs in Roosendaal. ''Iedereen verklaarde ons voor gek. Niemand verwachtte dat het ons zou lukken om hoger beroepsonderwijs naar de stad te halen'', stelt Nefs. Begin september opent een nieuwe academie van de Avans Hogeschool echter zijn deuren in de stad. In aanloop hier naartoe is er ook weer een belangrijke rol voor de Jongerenraad weggelegd. Dit gebeurt echter wel zonder Menno. De nieuwe voorzitter, Björn Rommens, heeft er zin in: ''Wij als raad gaan de gemeente komende tijd adviseren over de nieuwe infrastructuur die door de komst van de Avans ontstaat.'' De organisatie houdt zich daarnaast bezig met de woonagenda. ''We gaan pushen om woningen betaalbaarder te maken voor studenten. Tegenwoordig zijn huizen bijna niet meer te betalen'', kondigt de voorzitter aan.

Nieuwe leden

Niet alleen Rommens is dit jaar actief in de vernieuwde Roosendaalse jongerenraad. Sebastiaan Waegemaekers en Justin Valkenburg zijn benoemd tot respectievelijk secretaris en penningmeester. Daarnaast blijven Simone Arnold en Dusty Hermans aan als vicevoorzitter en algemeen bestuurslid. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief