Het gaat hierbij om arbeidsmigranten die vanuit een ander land naar West-Brabant komen om hier betaald werk te verrichten. FOTO SHUTTERSTOCK
Het gaat hierbij om arbeidsmigranten die vanuit een ander land naar West-Brabant komen om hier betaald werk te verrichten. FOTO SHUTTERSTOCK Foto: Shutterstock

Huisvesting arbeidsmigranten een stap dichterbij

Door: Remko Vermunt Actueel

ROOSENDAAL - Het plan om twee gebouwen voor arbeidsmigranten te bouwen aan de Gastelseweg 247 in Roosendaal is aangepast. Het college van burgemeester en wethouders had eerder al een vergunning afgegeven voor de huisvesting van zo'n tweehonderd arbeidsmigranten, maar twee naburige bedrijven dienden een bezwaar in.

"Als gevolg van dit bezwaarschrift is het plan op onderdelen gewijzigd", aldus de gemeente Roosendaal. Zo is er besloten om aanvullende geluidswerende maatregelen te treffen en één van de gebouwen wordt niet dwars op de Gastelseweg, maar evenwijdig aan de Gastelseweg geplaatst. "De bezwaarmakers zijn over de wijzigingen op de hoogte gesteld. Het college van burgemeester en wethouders verwacht dat zij hiermee tegemoet is gekomen aan de geuite bezwaren." Toch kunnen de omliggende bedrijven nog wel een beroep instellen bij de rechtbank.

Op het perceel aan de Gastelseweg staat nu nog een woning, maar als het aan Ilyas Etik van Atik Uitzendbureau ligt komt daar snel verandering in. Volgens wethouder Theunis is er van permanente bewoning geen sprake. De arbeidsmigranten komen in de meeste gevallen tijdelijk naar Nederland om hier te werken en verblijven dan bijvoorbeeld voor een half jaar aan de Gastelseweg. "We zien ook dat mensen die wel willen blijven uiteindelijk doorstromen naar een reguliere woning", valt Etik hem bij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief