Afbeelding

Wethouder wil snel huurwoningen bouwen

Door: Remko Vermunt Actueel

ROOSENDAAL - Binnen nu en twee jaar wil de gemeente Roosendaal zo'n vijftig tot honderdvijftig goedkope sociale huurwoningen realiseren. Dat heeft wethouder Toine Theunis onlangs laten weten. Het moeten tijdelijke woningen worden die maximaal twintig jaar blijven staan.

De gemeente Roosendaal heeft deze afspraak gemaakt met woningcorporatie Alwel. Samen willen zij de woningen gaan realiseren. "Het gaat om kleine woningen met een huur van maximaal 450 euro per maand. Zodoende wordt de druk op de goedkope huurmarkt verlicht. Daarmee zijn de woningen vooral bestemd voor mensen met een kleine beurs: , aldus de gemeente Roosendaal.

Snel handelen

Wethouder Toine Theunis laat desgevraagd weten dat er op dit moment een grote behoefte is aan huurwoningen voor één tot tweepersoons huishoudens. "Deze trend is vooral de komende twee jaar zichtbaar." Om aan die wens te kunnen voldoen, zal er snel gebouwd moeten gaan worden. "Die behoefte is er nu, dus moeten we snel handelen. Daarom is nog onzeker hoeveel woningen het straks precies gaan worden, dat heeft alles te maken met de beschikbare ruimte maar ook het bouwtempo."

Kwalitatief

Hoewel de woningen gerealiseerd worden voor een periode van twintig jaar, worden het wel kwalitatief hoogwaardige woningen. "We kiezen er bewust voor om de woningen voor een kortere periode te exploiteren. Daarna neemt de behoefte voor dit soort woningen weer af en we willen leegstand in de stad zoveel mogelijk voorkomen."

Locatie

Gemeentewoordvoerder Jeroen Steenmeijer laat weten dat de wethouder al wel een locatie op het oog heeft. "Maar, we willen eerst de buurt inlichten, daarna komen we pas naar buiten met de locatie."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief