Op het onderdeel 'Zonnestroom' heeft de gemeente Roosendaal een groene score. FOTO SHUTTERSTOCK
Op het onderdeel 'Zonnestroom' heeft de gemeente Roosendaal een groene score. FOTO SHUTTERSTOCK Foto: Shutterstock

Veel meer zonnepanelen op daken in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Actueel

ROOSENDAAL - Als het aan de gemeente Roosendaal ligt, worden steeds meer daken in Roosendaal gevuld met zonnepanelen. Dat blijkt uit de Beleidsvisie Zonne-energie die de gemeente onlangs heeft vastgesteld. De komende vier jaar wordt er steeds 10.000 euro uitgetrokken om iemand in te huren die de gemeente gaat helpen om bedrijven en bewoners te stimuleren om hun daken in te zetten voor zonne-energie.

De gemeente Roosendaal wil de komende jaren flink inzetten op duurzaamheid en het gebruik van alternatieve energie, zoals windenergie en zonne-energie. Daarnaast wil de gemeente juist het gebruik van aardgas en kolen verminderen. Deze bronnen die opraken moeten dan ook zo slim mogelijk worden ingezet. Het is daarom belangrijk dat er voldoende andere soorten energie worden opgewekt, de gemeente wil immers in 2050 volledig energieneutraal zijn.

Het plaatsen van zonnepanelen op daken heeft bij de gemeente de voorkeur, maar het plaatsen van zonne-panelen in het buitengebied wordt niet uitgesloten. "In het buitengebied worden zonneparken toegestaan waar het landschappelijk en ecologisch verantwoord is." Tot en met 2023 mag maximaal 75 hectare worden gebruikt voor zonnepanelen. "Daarna zal een bestuurlijke heroverweging plaatsvinden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief