Afbeelding
Foto: René Bruijnincx

City Fun Run Roosendaal gaat niet door: ‘Het is een klap’

Door: Mura Kuijpers Actueel

ROOSENDAAL - De City Fun Run Roosendaal die gepland stond voor tweede paasdag is afgelast. “We kregen kort dag slecht nieuws vanuit de gemeente, en we zagen er tegenop om binnen een week nog van alles om te gooien”, vertelt Jelle Ridders, mede-organisator van de City Fun Run.

Sinds dit jaar was de route van het evenement, waarmee geld ingezameld wordt voor de Roparun, veranderd. Deze zou dwars door de nostalgische kermis gaan, waardoor er geen vergunning verleend is. “De gemeente zag het niet zitten om het evenement samen met de kermis te doen. Ze hebben nog wel aangeboden om het ‘s morgens plaats te laten vinden, maar dan loop je door een ‘dode’ stad”, aldus Ridders.

Er wordt wel hard gewerkt om het (hard)loopevenement binnen korte tijd alsnog door te laten gaan. “Daar zijn we druk mee bezig. Het is toch wel een klap, want je doet het voor een goed doel en je hebt er met veel mensen aan gewerkt.” Wellicht dat er daarom eind april toch nog gelopen kan worden voor de Roparun. “Daar zijn we nog voor aan het kijken.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief