Wat wordt de nieuwe naam van Spek en Bonen?        ARCHIEF SPEK EN BONEN
Wat wordt de nieuwe naam van Spek en Bonen? ARCHIEF SPEK EN BONEN

Spek en Bonen brengt jubileumuitvoering

Door: Remko Vermunt Actueel

WOUW – Al vijftien jaar zingen de leden van Spek en Bonen het hoogste lied. Dit wordt gevierd met een jubileumoptreden op zaterdagavond 14 april in zaal Donkenhof te Wouw. Het thema van de avond is film en musical. Er zijn gastoptredens van Blaaskapel de Vogelmuzikanten uit Oud Gastel en het Saxofoonensemble Saint Germain. Die avond wordt ook de nieuwe naam van het koor bekend gemaakt.

"We zijn ooit gestart als smartlappenkoor maar al snel werden we een meezingkoor, en met de komst van onze dirigent Flavio Pavone, veranderde niet alleen ons repertoire maar werd het niveau ook naar een hoger level getild", aldus Els Miermans, voorzitter.

Naamswijziging
Door de leden van het koor maar veelal ook door het publiek werd steeds vaker aangegeven dat Spek en Bonen niet meer passend was. De leden hebben namen verzonnen, hiervan zijn er vijf geselecteerd door het bestuur en daarna is er gestemd. "De nieuwe naam is nog geheim maar achter de schermen is al veel in gang gezet", vertelt Els. "We zijn bij de notaris geweest, naar de Kamer van Koophandel en de bank. Er is een nieuw logo ontworpen en er is een banner gemaakt." Dit alles kost veel geld en het koor moet het zelf bekostigen. "We hebben niet veel sponsoren maar zijn aangesloten bij sponsorkliks.nl. Alle kleine beetjes helpen."

Jubileumoptreden
Het programma voor het jubileumoptreden is veelbelovend. Het eerste deel van de uitvoering bevat een aantal liedjes uit musical The Lion King. Daarna komen de Vogelmuzikanten en Saint Germain op het podium. Na de pauze is er een medley uit de musical Mama Mia van Abba en uit Grease. Ook Gabriëlla's Song uit de film "As it was in Heaven" staat op het programma. "En het nieuwe naamlied natuurlijk", lacht Els. "Dat hebben we zelf geschreven en Flavio heeft de muziek erbij aangepast." Flavio heeft een eigen muziekschool in Oud Gastel en is o.a. dirigent bij nog drie andere koren. "Sinds hij onze dirigent is, zingen we ook meerstemmig", vertelt Els.

Repertoire
Het koor bestaat uit 32 dames, de oudste is 76 jaar en de jongste 37. Vijf leden zijn al vanaf de oprichting bij het koor en zingen nog vrolijk mee. "We treden zo'n 12 – 18 keer per jaar op", vertelt Els. "In de kerstperiode is het altijd erg druk." Ook het korenfestival in Middelburg (dit jaar op 2 en 3 juni) is altijd een grote happening. Spek en Bonen heeft een zeer gevarieerd aanbod en zingen ook in verzorgingshuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. "We gaan wel mee met de tijd want de opa's en oma's in de verzorgingshuizen houden ook van de Beatles", lacht Els. Het koor kan nog steeds nieuwe leden gebruiken, graag ook jonge mensen. En voor mannen is een wachtlijst, zodra er voldoende zijn kunnen ze aansluiten.

De jubileumvoorstelling is op zaterdag 14 april, zaal Donkenhof Wouw. De zaal is om 19.30 uur open, aanvang optreden is om 20.00 uur. Kaarten kosten 10,00 euro en zijn verkrijgbaar via de VVV, zaal Donkenhof of via e-mail spekenbonen@kpnmail.nl

 

 

BIJDRAGE ELLES JANSEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief