Afbeelding

Cameratoezicht in binnenstad blijft tot 2022

Door: Remko Vermunt Actueel

ROOSENDAAL - Het cameratoezicht in de Roosendaalse binnenstad wordt verlengd tot 1 april 2022. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Volgens het gemeentebestuur is cameratoezicht niet meer weg te denken uit de Roosendaalse binnenstad. "Het 'extra paar ogen' wordt door de hulpverleners op straat erg gewaardeerd en zorgt voor een groter veiligheidsgevoel."

In 2005 werden de eerste camera's geplaatst in de Roosendaalse binnenstad in het kader van bestrijding van drugsgerelateerde overlast. De gemeente heeft zeven jaar later (2012) na een evaluatie besloten om het cameratoezicht voort te zetten. Vorig jaar heeft wederom een evaluatie plaatsgevonden, conclusie: Het is een goede ondersteuning voor de agent op straat. Wel worden de camera's bijna alleen gebruikt op horeca-avonden, buiten de horecadiensten staan de camera's wel aan maar dan wordt er eigenlijk alleen teruggekeken als er een strafbaar feit heeft plaatsgevonden. De gemeente heeft nu besloten om het cameratoezicht voort te zetten tot minstens 1 april 2022.

Verbeterpunten

Toch zijn er nog wel een aantal verbeterpunten. Eén van de belangrijkste daarvan is dat er op dit moment geen eenduidige registratie van incidenten plaatsvindt. "Er zijn geen afspraken gemaakt over het registreren tijdens horeca-avonden. Registraties worden naar eigen inzicht bijgehouden." Een aanbeveling uit de evaluatie is dan ook dat er een instructie opgesteld moet worden zodat iedereen die het systeem in de gaten houdt tijdens de horecadiensten op dezelfde manier de incidenten in het systeem zet.

Kade-gebied

De gemeente Roosendaal heeft besloten om het gebied waar toezicht plaats mag vinden uit te breiden met het Kade-gebied. "Het is daarmee niet gezegd dat er ook op de Kade als vanzelfsprekend een camera komt te hangen. De exacte locaties van de camera's zullen steeds in overleg met de politie worden bepaald."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief