Afbeelding
Foto: Google Maps

Busstation Roselaar maakt plaats voor woontoren

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het busstation bij de Roselaar moet in de toekomst wijken voor een woontoren met winkels en appartementen. Dat idee heeft de gemeente Roosendaal vrijdag bekend gemaakt.

De mogelijkheden moeten allemaal nog onderzocht worden, maar het idee is om het busstation bij het Roselaarplein te verplaatsen naar een andere locatie. De kiosken die met de rug naar het busstation staan (onder andere de voormalige schoen- en sleutelmaker) worden in dit idee eveneens gesloopt. In plaats daarvan moet er op het Roselaarplein een woontoren herrijzen met op de begane grond winkels/woningen en met daar bovenop appartementen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs met Engelen Vastgoed BV besloten een intentieovereenkomst te ondertekenen voor dit idee. De partijen gaan nu samen onderzoeken in hoeverre deze ontwikkeling daadwerkelijk plaats kan vinden. Details over deze ontwikkeling kan de gemeente Roosendaal dan ook nog niet geven. "Omdat het slechts een intentieovereenkomst is die met partijen is ondertekend moeten alle mogelijkheden nog onderzocht worden; er is dus nog niets bekend", aldus gemeentewoordvoerder Monique Beukers.

In het idee is eveneens opgenomen dat de kantorenwand op de eerste verdieping van de Roselaar bij de herontwikkeling wordt betrokken. In de komende tijd wordt de haalbaarheid onderzocht en de omgeving geraadpleegd, daarna komt verdere besluitvorming pas aan de orde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief