Afbeelding

Brandweerjubilarissen gehuldigd

Algemeen

ROOSENDAAL - Op vrijdag 3 november was de jaarlijkse korpsavond voor alle brandweermensen (beroeps en vrijwilligers) uit Bergen op Zoom, Halsteren, Roosendaal, Wouw en Moerdijk-Haven.

Clustercommandant Berrie de Groot heette alle brandweermensen en hun partners van harte welkom. In zijn toespraak sprak hij o.a. over het onlangs gehouden landelijke belevingsonderzoek onder repressief brandweerpersoneel. De medewerkers van Brandweer Midden- en West-Brabant zijn over het algemeen erg positief over de organisatie.

Tijdens deze avond werden alle in- en uitdiensttredingen, behaalde certificaten en diploma's van het afgelopen jaar vermeld en werden de jubilarissen gehuldigd en in de bloemetjes gezet.

Indiensttredingen

Dennis Huijps (Wouw), Bart Schuurbiers (Halsteren), Chavo Suijkerbuijk (Halsteren), Eric van Zundert (Hoofd Repressie), Henk de Vries (Roosendaal), Kor van Helden (Moerdijk-Haven), Michel den Boer (Bergen op Zoom), David Klink (Bergen op Zoom), Joost Moerings (Bergen op Zoom), Davey Westdijk (Bergen op Zoom), Paul Zweving (Bergen op Zoom), Robin de Graauw (Roosendaal), Annieck Havinga (Roosendaal), Roy Weterings (Roosendaal), Bas de Wilde (Halsteren), Henry de Regt (Roosendaal), Nancy Dekkers (Bergen op Zoom), Werner Herwegh (Bergen op Zoom).

Uitdiensttredingen

Ad IJzermans (Halsteren), Willem Malee (Bergen op Zoom), Menno Rozema (Bergen op Zoom), Wim Thielen (Wouw), Lies Peeman (Moerdijk-Haven), Ilona Veuger (dagdienst)

Jubilarissen

12,5 jaar: Marc van Opdorp (Bergen op Zoom), Pleun Pluijgers (Dagdienst), Sjoerd Ocké (Moerdijk-Haven), Erik Lauwen (Bergen op Zoom), Erik Verspui (Roosendaal), Johan Vermaat (Moerdijk-Haven), Hermen Geluk (Bergen op Zoom)

15 jaar: Pascal van Eekelen (Bergen op Zoom), Jos Loos (Halsteren), Barry Snoeijers (Halsteren), Marc Schepers (Roosendaal), Casper Stuart (Roosendaal)

20 jaar: Patrick Braat (Roosendaal)

25 jaar: Rita Dicou (dagdienst), Marco van Eijkeren (dagdienst), René van Noordenne (Halsteren), Erik de Weert (Halsteren), Bertwin van Setten (Roosendaal), Pieter Hagenaars (Halsteren), Peter Wolters (Bergen op Zoom), Ad Baselier (Moerdijk-Haven), Remco van Broekhoven (Bergen op Zoom)

30 jaar: Paul van Oers (Roosendaal), John Heijnen (Bergen op Zoom), Fons de Graauw (Bergen op Zoom).

Koninklijke Onderscheiding

Na de huldiging van alle jubilarissen was het woord aan burgemeester Petter van de Gemeente Bergen op Zoom. Hij sprak zijn dank en waardering uit aan alle brandweermensen die 24 uur per dag 7 dagen week paraat staan voor de burgers. Hij memoreerde ook enkele grote incidenten van de afgelopen jaar waar de brandweer goed en veel werk heeft verricht.

In het bijzonder stond hij stil bij het afscheid van Willem Malee, die ruim 25 jaar brandweervrijwilliger is geweest in Bergen op Zoom. Als dank voor zijn jarenlange inzet, ontving Willem een Koninklijke Onderscheiding hiervoor.

Na afloop van het officiële gedeelte, was er een informeel samenzijn met alle aanwezige brandweermensen en hun partners.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief