SDW verhuist naar woonlocatie de Beeklaan

Algemeen

HALSTEREN - Eind november verhuizen de bewoners van SDW's woonlocaties voor jongeren in Roosendaal en Welberg naar de nieuwe woonlocatie De Beeklaan in Halsteren.

"Daarnaast verwelkomen we ook nieuwe bewoners. In totaal zijn er 24 studio's voor jongeren met een licht verstandelijke beperking die zich willen ontwikkelen in het meer zelfstandig functioneren", aldus SDW unitmanager Erik Vissers. SDW ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking of ontwikkelingsachterstand.

Het gebouw van woonlocatie De Beeklaan was voorheen onderdeel van de geestelijke gezondheidsorganisatie de Viersprong. Erik Vissers: "Afgelopen jaar is het pand geheel gerenoveerd en omgebouwd tot een moderne woonlocatie voor jongeren. Zij hebben hier hun eigen studio en krijgen ondersteuning op maat bij het ontwikkelen van meer zelfstandigheid. Begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. In het gebouw zijn ook centrale ontmoetingsruimten, zodat de jongeren ook gezamenlijk activiteiten kunnen ondernemen."

Warm hart

De verhuizing betekent dat de locatie aan de Kapelaan de Kockstraat in Welberg gaat sluiten. "Deze locatie voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd", aldus Erik Vissers. "We houden mooie herinneringen over aan deze locatie. Onder andere aan de vrijwilligers die de woonlocatie en de kinderen een warm hart toedragen. We willen hen dan ook van harte bedanken voor hun inzet."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief