Afbeelding

Podium voor Tiuri in Openluchttheater Nispen

Algemeen

NISPEN - Zaterdagmiddag 15 juli was, achter de kerk in het Openluchttheater, ondanks de start van de schoolvakantie toch wat te beleven.

Theaterwerkplaats Tiuri trad op met hun interactieve voorstelling 'Heftig'. Het was voor de spelers en hun begeleiders de eerste keer dat ze de voorstelling in de openlucht opvoerden en dus was het voor hen ook spannend hoe zou het uitpakken?

Voor de Stichting Openluchttheater Nispen, die inmiddels ruim 1 jaar bestaat, was het ook nieuw. Wat gaat het brengen en is er belangstelling voor?

Vanaf 14.00 uur was de kassa geopend en druppelden de bezoekers binnen, vele van hen waren geïnteresseerd in de theaterwerkplaats of het onderwerp van hun optreden, pesten en struggels van de puberteit. Ze wisten van het optreden uit de weekbladen, sociaal media, de flyer van het OLT en uit familie en kennissenkring. De bezoekers kwamen dan ook uit diverse plaatsen in de regio er waren zelf bezoekers uit Groningen. Men was verrast over het knusse en intieme van het openluchttheater.

De spelers zetten met veel plezier hun optreden op de "planken". En na het optreden was er tijd voor interactie met het publiek over hun optreden, het publiek had even nodig om los te komen maar na enkele minuten ontstond er een levendige discussie over het onderwerp pesten en wat er aan te doen. Het blijft een moeilijk onderwerp en een oplossing is er niet een twee drie, maar begin bij jezelf. Jammer dat er weinig jeugd aanwezig was het onderwerp was gebaseerd op hun leeftijdsgroep.

Openluchttheater

Theatergroep Tiuri kijkt terug op een mooie voorstelling en wil graag bij het Openluchttheater onder de aandacht blijven. Nu genieten van het zomerreces. Volgende voorstelling is 13 augustus van Accordeonvereniging Hoger Streven uit Essen en Chanteymen uit Roosendaal. Aanvang: 14.00 uur

Kijk voor meer info op www.oltn.nl of volg en like het Openluchttheater Nispen op facebook.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief