Afbeelding

Snelschaaktitel voor Ivo Kok

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Als afsluiting van het Districtskampioenschap Roosendaal (DKR), dat door FM Stefan Colijn voor de zevende keer werd gewonnen, werd een snelschaaktoernooi gehouden. Alik Tikranian, afgelopen seizoen winnaar van het snelschaaktoernooi, was wegens vakantie niet van de partij. De winst was dit keer voor Ivo Kok, die zijn broer Joris in de eindrangschikking een half punt achter zich liet.

Er werden zeven ronden gespeeld. Het schaaktempo bedroeg zeven minuten met vier seconden increment vanaf de eerste zet. Tussen de ronden door werden de prijzen uitgereikt door RSG-voorzitter Ron Höfer en toernooiorganisator Rob Verbeek. De ratingkampioenen Patrick Heijnen, Daniël Koopman, Christ de Veth, André van de Laar, Johan Goorden, René van den Broek en Ngo Hin Cheng ontvingen ieder het respectabele bedrag van 40 euro. Districtskampioen Stefan Colijn ontving uit handen van Ron Höfer 260 euro. De vader van de afwezige Alik Tikranian nam een bedrag van 125 euro, verbonden aan de tweede prijs in ontvangst. Voor Ivo Kok, nummer drie in de eindrangschikking van het DKR, was er een bedrag van 75 euro. Medio juni zijn de data van de volgende editie van het DKR bekend. Die worden gepubliceerd op de website van het Roosendaalsch Schaakgenootschap.

Clubkampioen

Ted van Eck won de interne competitie in de A-poule en werd zodoende als clubkampioen opvolger van Marvin Jacobs. Marc Naalden kan nog op een gedeelde eerste plaats eindigen als hij zijn laatste partij van André van de Laar wint, maar omdat hij de onderlinge confrontatie met Van Eck heeft verloren, mist hij de titel op basis van de Sonnenberg punten. Ben Cartens was de laatste die Ted van Eck van het kampioenschap kon afhouden, maar tijdens het middenspel werd al duidelijk dat dit niet ging lukken. Een toren van Cartens verdween van het bord en hierna kwamen al zijn lichte stukken onder druk te staan en er restte hem niets anders dan op te geven en zijn opponent te feliciteren met het behaalde clubkampioenschap. De degradatiestrijd is nog niet beslist en gaat tussen Hans Ravestein, Pieter de Nijs en Marvin Jacobs. Van hen zal er slechts een zich op het hoogste niveau kunnen handhaven. Jacques Smits werd na winst in zijn laatste partij op Rob Verbeek kampioen in de B-poule. Hij promoveert met Ron Höfer, die in de B-poule beslag legde op de tweede plaats.

Eindstand snelschaaktoernooi

1. Ivo Kok 7-6, 2. Joris Kok 7-5½, 3. Niek Oostvogels 7-5, 4. Ted van Eck 7-6, 5. Frank Lambregts 7-4½, 6. René van den Broek 7-4½, 7. Ngo Hin Cheng 7-4, 8. Marvin Jacobs 7-4, 9. Adrie Domen 7-4, 10. Piet Bruys 7-3½.

Interne competitie RSG

Uitslagen A-poule: Ben Cartens-Ted van Eck 0-1, Marc Naalden-Ben Cartens 1-0, Patrick Heijnen-Marvin Jacobs ½-½, Hans Ravestein-Nico Kloosterboer 0-1, Pieter de Nijs-Nico Kloosterboer 0-1.

Stand: 1. Ted van Eck 8-7, 2. Marc Naalden 7-6, 3. André van de Laar 7-5½, 4. Nico Kloosterboer 8-4½, 5. Ben Cartens 8-4, 6. Patrick Heijnen 8-2½.

B-poule: Jacques Smits-Rob Verbeek 1-0, Joey Wattimena-Bart van Oosterhout 1-0, Christ de Veth-Frank Rockx 1-0, Bart van Oosterhout-Rob Verbeek 1-0.

Stand: 1. Jacques Smits 8-7, 2. Ron Höfer 8-6½, 3. Christ de Veth 8-6½, 4. Joey Wattimena 8-5, 5. Frank Rockx 7-4, 6. Bart van Oosterhout 8-3.

Kijk voor meer info op www.schaakgenootschap.nl of op de Facebookpagina van Roosendaalsch Schaakgenootschap.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief