Afbeelding
Foto: Still uit Pauw

Noortje van Lith krijgt reactie van Minister-President

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De 21-jarige Noortje van Lith uit Roosendaal heeft een reactie gekregen op haar brief aan Mark Rutte. Noortje van Lith stuurde de Minister-President ongeveer een maand geleden een open brief over de plannen van staatssecretaris Tamara van Ark.

Zij wil werkgevers de mogelijkheid bieden om mensen met een arbeidsbeperking minder te betalen dan het minimumloon. Daarmee zou het voor werkgevers aantrekkelijker worden om mensen met een beperking in dienst te nemen. Maar, dat schoot bij Noortje van Lith in het verkeerde keelgat. Noortje zit in een rolstoel en lijdt aan de ontwikkelingsstoornis cerebrale parese, maar ze strijdt voor gelijke behandeling.

"Ik zou er zeer veel moeite mee hebben om onderbetaald te worden vanwege mijn beperkingen, ik moet namelijk al vechten om een goede plek in de maatschappij te krijgen en dan wordt mij het recht op een goed betaalde baan en een goed pensioen ontnomen", stelde ze in haar brief.

Mark Rutte laat nu weten dat hij onder de indruk is van de wijze waarop Noortje opkomt voor niet alleen haar eigen belang, maar voor het belang van een grotere groep mensen. "De plannen moeten nog nader worden uitgewerkt en worden naar verwachting na de zomer ingediend bij de Tweede Kamer. Het kabinet vindt het belangrijk dat hier nu een goed debat over wordt gevoerd. Jouw brief heeft hier zeker al een bijdrage aan geleverd."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief