Afbeelding
Foto: Els Rommers

Tasty Pastries brengt smaak aan Roosendaal

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – Goed nieuws voor alle smulpapen: Roosendaal is een patisserie rijker. En wat voor één! De taarten, koekjes en bonbons die Pim Bouquet en Tamara de Lange in hun atelier annex winkel maken, zijn niet alleen een lust voor het oog, ze brengen ook nog eens alle smaakpapillen in vervoering. Een bezoek aan Tasty Pastries is wel op eigen risico: je kunt er namelijk geen genoeg van krijgen!

DOOR ELS ROMMERS

Wie het pand van Tasty Pastries, gelegen tussen de markten, betreedt, stapt de patisseriewereld van Pim en Tamara binnen. Het interieur oogt fris, modern en net even anders. En dat is precies waar dit ondernemerskoppel voor staat. "We vinden het heerlijk om te innoveren en dus nieuwe recepten te ontwikkelen. En waar het de klassiekers betreft, daar geven we graag een eigen twist aan", verduidelijken Pim en Tamara die met recht 'foodies' genoemd kunnen worden.

Hoger niveau

De twee kennen elkaar door en door en besloten hun gedeelde liefde voor patisserie en lekker eten in het algemeen te combineren met het ondernemerschap. Tamara zei haar carrière in het bedrijfsleven gedag en volgde haar hart door een opleiding patisserie te gaan volgen. "Zij bracht mij vervolgens de kneepjes van het vak bij", vertelt Pim, die naar eigen zeggen altijd al interesse had in koken en bakken. "Ik ben een echte doener en vind het heerlijk om met mijn handen te werken. In dit vak valt voor mij alles op z'n plaats." De twee vullen en voelen elkaar naadloos aan en met hun patisserie bieden ze iets dat Roosendaal nog niet heeft.

Appeltaart 2.0

"Op verzoek bakken we met alle plezier een slagroomtaart", geven de twee te kennen, "maar bij Tasty Pastries vind je vooral ook bijzondere smaakcombinaties die de proevers ervan in extase brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze frambozen-pistache-witte chocoladetaart of van onze vijgen-walnoot-yoghurttaart. Ook populair is onze appeltaart 2.0. Die bestaat uit amandelcrumble, appelcrème, compote met rozijnen en yoghurtkaneelmousse. De smaak is niet te beschrijven, zo lekker. Dat moet je gewoon ervaren", zeggen de twee overtuigend. Een proeve van hun kunnen presenteren ze vervolgens in de vorm van een chocolade-karameltaartje, begeleid door een romige cappuccino. En het moet gezegd: beiden smaken naar meer!

Genietmomentje

Blij zijn ze met hun nieuwe, professionele keuken. "Iedereen is welkom om letterlijk en figuurlijk een kijkje in onze open keuken te komen nemen", zeggen ze uitnodigend. "Voor diegenen die graag neerstrijken voor een genietmomentje, hebben we een aantal tafeltjes in de winkel gezet. Onze vitrine is dagelijks gevuld met verse taarten, gebak, koekjes en bonbons." Hoewel de twee heel flexibel zijn, willen ze grotere bestellingen graag van tevoren weten. "Vroeger stonden we met een kleine combimagnetron een bestelling van 1500 koekjes af te werken. Nu kunnen we die hoeveelheden met gemak aan", lacht het stel. "Desalniettemin willen we niets minder dan de hoogste kwaliteit en service leveren en dat vraagt de nodige voorbereiding."

Workshops

"Taarten kunnen volledig gepersonaliseerd worden. Heeft iemand geen idee hoe een taart eruit moet zien of smaken, dragen wij graag ideeën aan. Voor iedere gelegenheid zijn er passende taarten of zoete lekkernijen. We gebruiken fruit van het seizoen en ons aanbod blijven we vernieuwen en uitbreiden, dus de mogelijkheden zijn oneindig. Overigens maken wij op bestelling ook hartige hapjes", geven Pim en Tamara aan. Bovendien gaan ze in de komende periode workshops geven. "Informatie daarover vind je binnenkort op onze website en facebookpagina", beloven ze. "En wie in de maand mei iets bij ons koopt, krijgt iets lekkers als extraatje mee." Dat belooft een zoete zomer te worden…



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief