Stockfoto
Stockfoto Foto: Pixabay

Aanhoudingen in Roosendaal en Etten-Leur voor kluisjesroof

Door: Wijnand Nijs algemeen

ROOSENDAAL -De politie heeft maandagochtend twee mannen aangehouden in verband met het onderzoek naar de bankroof in Oudenbosch. Het gaat om een 43-jarige man uit Etten-Leur en een 45-jarige man uit Roosendaal.

Op maandag 5 maart ontdekten medewerkers van het bankfiliaal aan de Kade dat honderden kluisjes in de kluizenkelder waren leeggehaald. De politie stelde direct een onderzoek in onder leiding van de officier van justitie. "Uitgebreid tactisch en technisch onderzoek leidde naar de twee verdachten", laat de politie maandagmorgen weten. "Zij zijn werkzaam bij een bedrijf dat voor de bank de beveiliging verzorgde." 

Eerder werd al onderzoek bij het bedrijf gedaan waarbij er digitale gegevens door de recherche zijn veilig gesteld. Het bedrijf werkt volledig mee aan het politieonderzoek. Mede dankzij hun hulp zijn de twee verdachten aangehouden. Er wordt in de woningen van allebei de verdachten een zoeking gedaan onder leiding van de rechter-commissaris. 

Het onderzoek naar de zaak duurt voort. De twee verdachten zijn ingesloten, gaan in volledige beperking en zullen gehoord worden. Zowel de bank als het beveiligingsbedrijf zijn een eigen intern onderzoek gestart na aanleiding van de kluiskraak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief