Afbeelding
Foto: Google Maps

Gemeente akkoord met uitbreiding van de Lidl

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Lidl in de Kroeven wil niet alleen de winkel herinrichten, maar er zijn ook plannen om de naastliggende drogisterij bij het pand te betrekken en om de winkel aan de voorzijde uit te breiden.

Daarnaast wordt ook het bestaande laad- en losplateau aan de achterzijde van de winkel aangepast. Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van Evelien van der Star (VLP). Zij wilde onder andere van de wethouder weten welke plannen er zijn én of zij binnen het huidige bestemmingplan passen.

Lok laat nu weten dat alleen het uitbreiden van de winkel aan de voorzijde eigenlijk niet binnen het bestemmingsplan past, maar het college van burgemeester en wethouders heeft een omgevingsvergunning uitgegeven om hiervan af te mogen wijken. "Dit is een bevoegdheid van burgemeester en wethouders." Er wordt dan ook gesproken over het verkopen van de grondstrook voor de Lidl. "Onderdeel van de verkoopvoorwaarden is dat de Lidl de kosten van aanleg van minimaal negen extra parkeervoorzieningen betaald en verder de overige kosten voor noodzakelijke aanpassingen in het openbaar gebied als gevolg van de uitbreiding van de supermarkt", aldus de wethouder.

Het laad- en losplateau wordt in de plannen verder vergroot en er komt volgens Cees Lok een hekwerk omheen te staan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief