Afbeelding
Foto: SAVER

De Reizende Milieustraat strijkt neer in Langdonk

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Geen geld, geen vervoer of de regels zijn niet helemaal duidelijk. Het zijn slechts een paar redenen, waarom inwoners soms problemen hebben met het wegbrengen van hun grofvuil. De gemeente Roosendaal, WijZijn en Alwel hebben daarom de handen ineen gestoken om De Reizende Milieustraat naar de wijk Langdonk te halen.

Zaterdag 26 mei worden er in de Reginadonk enkele grote containers neergezet waar álle bewoners van de Reginadonk gratis hun grofvuil mogen gooien, wat je normaal gesproken naar de milieustraat zou brengen. Het gaat daarbij niet om chemisch afval en ook geen groen- of restafval. "Voor sommige mensen is het wegdoen van grofvuil om eerder genoemde redenen een probleem", stellen de organisaties.

Voor buurtbewoners is dit dé kans om hun zolder, schuur of rommelkamer gratis op te ruimen. Inwoners zijn van 10.00 tot 14.00 uur welkom.Voor de nog bruikbare spullen wordt een speciaal ruilhoekje ingericht. "Voor kinderen die zwerfvuil willen verzamelen is er een hesje, handschoenen en een vuilniszak. "Als je die weer vol inlevert, krijg je iets lekkers." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief