Afbeelding
Foto: Roos Rockx

Voetballer Julius Rockx sluit RBC-periode af met bekerwinst

Door: Marijn Riemens algemeen

ROOSENDAAL - De achtjarige Julius Rockx uit Roosendaal heeft afgelopen zaterdag op prachtige wijze afscheid genomen van zijn club RBC. De jonge linksbuiten van de JO8-1, die volgend seizoen in de jeugdopleiding van Feyenoord speelt, won met zijn team in Bergeijk de districtbeker door leeftijdsgenootjes van Emplina uit s-Hertogenbosch met 11-2 te verslaan.

Al vrij snel na het eerste fluitsignaal keken Julius en zijn ploeggenoten tegen een 2-0 achterstand aan. Het zag er dus niet naar uit dat de jonge buitenspeler in zijn afscheidswedstrijd bij RBC een prijs zou pakken. Daar dacht hij zelf toch anders over. Julius nam zijn ploeg op sleeptouw en scoorde de ene na de andere goal, waardoor de Roosendalers met een ruime 11-2 overwinning op zak de beker in ontvangst mochten nemen. Vader Barry en moeder Roos zijn enorm trots op hun zoon. ''We hebben weer erg genoten van hem'', zegt Roos blij. ''Dat hij ook op zo'n manier afscheid mag nemen is fantastisch. Beter kun je het niet afsluiten.''

Feyenoord

In januari ontdekte een Feyenoord-scout tijdens een jeugdtoernooi in Maasdam, waar ook RBC JO8-1 aan meedeed, het talent van Julius. Na twee proeftrainingen werd de jonge linksbuiten toegelaten tot de jeugdopleiding van de Rotterdamse Eredivisieclub. Hij is na Bart Nieuwkoop uit Tholen en Randy Elst uit Roosendaal de derde speler die van RBC de overstap maakt naar Feyenoord. Na de zomervakantie sluit Julius daar aan bij de JO9, de jeugdcategorie voor voetballers tot negen jaar. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief