Afbeelding
Foto: Creative Commons

Raad neemt besluit over tankstation bij Spectrum

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeenteraad neemt binnenkort een besluit over het vestigen van een tankstation met wasstraat aan het Spectrum in Roosendaal.

Het college van burgemeester en wethouders is al akkoord met dit plan, maar nu moet ook de gemeenteraad een zogenaamde 'Verklaring van geen bedenkingen' afgeven om verder te kunnen met de plannen. Het gaat om een onbemand tankstation met vier wasboxen dat naast de rotonde Spectrum/Rucphensebaan komt te liggen. Het gaat om het perceel tussen Spectrum en bloemenkwekerij Potters.

De aanvraag voor het tankstation aan het Spectrum kwam op 26 januari 2018 binnen, maar het initiatief past eigenlijk niet binnen het huidige bestemmingsplan. Daarin is namelijk geen verkooppunt voor motorbrandstoffen met wasvoorziening toegestaan. De gemeente kan desondanks medewerking verlenen aan het plan, mits de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeeft. Uit marktonderzoek blijkt dat er in Roosendaal zeker nog ruimte is voor een nieuw tankstation.

De gemeenteraad gaat op 21 juni met elkaar in discussie over het afgeven van zo'n verklaring. Mocht de raad hiermee akkoord gaan, dan komt de omgevingsvergunning zes weken ter inzage te liggen. Tijdens die zes weken kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen dit besluit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief