Alex Buijk verrichte de officiële opening met een goochelact FOTO REMKO VERMUNT
Alex Buijk verrichte de officiële opening met een goochelact FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Feestelijke opening van feestweek bij De Saffier

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Basisschool De Saffier bestaat veertig jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Maandagochtend om 09.00 uur werd de officiële aftrap verricht van de feestweek. Gedurende de komende dagen staan er allerlei leuke activiteiten op de planning voor de kinderen. Dat varieert van een sportdag tot een uitje met de hele school.

De opening werd verricht door magisch entertainer Alex Buijk (papa Sophie en Lieke uit groep 2 en 1). Hij liet onder andere een doekje verdwijnen in zijn hand en haalde plots een ei tevoorschijn. In tegenstelling tot de meeste illusionisten verklapte Buijk deze keer wel aan de kinderen hoe de truc werkt. "Zo kunnen jullie zelf thuis ook gaan oefenen", aldus Alex Buijk. En dat kunnen de kinderen goed gebruiken, want het klapstuk van de week wordt de speciale circusdag die donderdag gehouden wordt. Alle groepen verzorgen hierbij een speciale circusact voor papa's, mama's, opa's en oma's.

Feestprogramma

"Iedere dag doen we wel iets leuks", vertelt directrice Joyce Hartman. "Na de opening is er een spelletjesdag in en rondom de school. Dat noemen we onze Saffierdag", legt de directrice uit. "Morgen gaan we met de kinderen naar het bos voor een speurtocht en we het bouwen van hutten en op woensdag wordt onze jaarlijkse sportdag gehouden. Die heeft dit jaar een extra feestelijk tintje met de komst van een stormbaan." De circusdag staat voor donderdag op de planning en de week wordt afgesloten met een speciaal uitje. De onderbouw gaat op vrijdag een dagje naar Speelboerderij Den Scherpenberg en de bovenbouw gaat zwemmen. "Dat is het programma voor de kinderen. Vrijdagavond hebben we nog een reünie voor alle mensen die ooit op de Saffier hebben gezeten en dat is meteen de borrel voor onze eigen medewerkers."

Veranderingen

De Saffier is in de afgelopen jaren veel veranderd. "We zijn op dit moment een middelgrote school", vertelt Hartman. "Maar, we zitten wel enorm in de lift." In de hoogtijdagen had de Saffier zo'n driehonderd leerlingen. Dat is de laatste jaren enorm teruggezakt naar ongeveer 120 leerlingen. "Inmiddels zitten we weer op zo'n 170 leerlingen en we streven ernaar om binnenkort weer tweehonderd leerlingen te hebben." De laatste jaren heeft de school een steeds grotere functie gekregen. "Eerst waren we echt een school voor de Kortendijk, maar we trekken nu ook kinderen aan van Kalsdonk en de Kroeven", vertelt Hartman. Ambitities om uit te groeien naar een grotere school heeft Hartman niet. "Maar we werken nu met combinatieklassen en het zou mooi zijn als we weer met enkele groepen kunnen werken."

Onthulling

Bij de opening werd ook een bord onthuld vanwege de nieuwe samenwerking tussen De Saffier en Kober. "Vanaf 0 jaar kunnen kinderen nu al bij ons terecht", aldus Hartman.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief