IQ Aarmoeinieke in de huidige bezetting van 2018. FOTO IQ AARMOEINIEKE
IQ Aarmoeinieke in de huidige bezetting van 2018. FOTO IQ AARMOEINIEKE (Foto: IQ Aarmoeinieke)

IQ Aarmoeinieke gaat het water op

ROOSENDAAL – Ze droomden er al jaren van, een concert op het Zwaaigat. De plannen lagen er maar het was wachten op een goede aanleiding. Die lang gekoesterde wens gaat dit najaar, tijdens het 750 jarig bestaan van Roosendaal, in vervulling. Op zaterdag 8 september zullen de heren van het IQ Aarmoeinieke hun muzikale optreden brengen vanaf een groot drijvend ponton in het Zwaaigat.


DOOR MIEKE SPEKMAN

Een tweede podium aan de wal wordt het platform voor een keur aan Roosendaalse artiesten die meewerken aan deze maritieme avond. De bezoekers ontvangen een meezingboekje en een vlag om de artiesten vanaf de oevers aan te moedigen en toe te zwaaien. Voordat het zover is, zal op zaterdag 23 juni het traditionele zomerconcert op de cour van café De Veestallen plaatsvinden. Die avond wordt de ludieke generale repetitie voor het Zwaaigat concert op de Vliet.

Zuiderburen
Vorig jaar stond het Zomerconcert van het IQ in het teken van onze zuiderburen en was er een speciale delegatie uit België gekomen om de avond bij te wonen. Dit jaar blijft de harmonie dichter bij huis, op de Kaai. Het Zomerconcert 2018 krijgt als thema 'Daarbij de waterkant'. De cour waar traditiegetrouw het concert plaatsvindt, zal door de decorbouwers van de Jokerploeg omgetoverd worden als visserskade compleet met visnetten, ankers en andere maritieme attributen.

Concertavonden
Eric van Arendonk die samen met Koen Schoenmakers druk bezig is met de voorbereidingen van de twee concertavonden, zegt: "We hebben dit jaar voor het eerst een groter podium. We pasten niet meer op het oude podium. Het IQ bestaat inmiddels uit 21 muzikanten. Ons jongste lid is Gijs Bullens (34) en het oudst spelend lid is Rinus Jongmans (85) die nog knap zijn solopartijtje speelt op de sax."" We spelen een aangepast programma en steken om 20.00 uur van wal, gaat Schoenmakers verder. "

Evergreens als 'De woonboot', 'Reisje langs de Rijn', 'Op de woelige baren' ontbreken natuurlijk niet. Speekstalmeester van de avond is Bert Mathijssen en dirigent Thomas Bruijns heeft de muzikale leiding. Tijdens dit zomeravondconcert zullen er ook een aantal gastoptredens plaatsvinden. Zo zal toetsenist Joost Clausing aanwezig zijn en Popkoor SKOOR zal het publiek verrassen met een spetterend optreden. Ook wordt die avond o.l.v. Annelieke Danen het speciale Zwaaigatlied voor 8 september gerepeteerd.

Zwaaigatconcert
"Op 8 september vieren we samen onder de vlag van het 750 jarig het bestaan van de stad," zegt Van Arendonk. "De achterliggende gedachte is dat de mensen aan de waterkant met de speciale vlaggen die ze van ons ontvangen als het ware de geschiedenis van Roosendaal uitwuiven en de toekomst tegemoet zwaaien.

Koren
Er treden twee koren op, mannenkoor Concordia en Vocal group Nouveau. Solisten Stef Broos, Marion Emmerik en Martine van de Kar zijn ook van de partij. Broos zingt: 'Mijn Stadje', Emmerik vertolkt het 'Zwaaigatlied' en Van de Kar zingt 'Cadans van de stad'. Net als bij het Prinsengrachtconcert verwacht het IQ veel schippers die vanaf hun sloepen en boten in de Vliet het evenement zullen beleven. Het wordt een onvergetelijke happening. Nu maar hopen dat de IQ mannen zeebenen hebben.

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief