Het Visdonktunneltje is van 16.00 tot 07.00 uur wel toegankelijk voor weggebruikers FOTO REMKO VERMUNT
Het Visdonktunneltje is van 16.00 tot 07.00 uur wel toegankelijk voor weggebruikers FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Boa's tegen agressie richting wegwerkers

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal zet de komende tijd buitengewoon opsporingsambtenaren in bij het Visdonktunneltje om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen. "Vorige week werden zij lastig gevallen en uitgescholden door mensen die zich kennelijk boos maakten vanwege de afsluiting tijdens de werkzaamheden. Dat tolereren wij niet", geeft gemeentewoordvoerder Jeroen Steenmeijer aan.

DOOR MONIQUE JANSEN

De gemeentelijke toezichthouders gaan daarom de komende tijd extra controleren. De BOA'S hebben al met meerdere mensen gesproken. "Er zijn nog geen mensen beboet. In voorkomende gevallen treden onze BOA's op. In geval van geweld of bedreiging wordt aangifte gedaan", benadrukt Steenmeijer.

Weekenden

Ondertussen is ook besloten om het Visdonktunneltje op werkdagen tussen 16.00 en 07.00 uur en in de weekenden weer open te stellen. Op deze manier kunnen fietsers toch passeren als er geen werkzaamheden plaatsvinden en hoeven zij niet onnodig om te rijden.

Volledige afsluiting

In eerste instantie sloot de gemeente het Visdonktunneltje volledig af. Reden is dat er pal voor het tunneltje rioleringswerkzaamheden worden uitgevoerd. Er komen nieuwe buizen en verder richt de gemeente de Kortendijksestraat en het noordelijk deel van de Zundertseweg in als dertig-kilometer-zone. Dit deel van de weg krijgt klinkers.

Overdag

Deze werkzaamheden zijn waarschijnlijk half juli gereed. Het is geen optie om het tunneltje overdag ook open te stellen. De wegwerkers moeten rustig kunnen werken en dat gaat niet met passerend verkeer. Het fietstunneltje is een populaire verkeersroute in de stad. Zo maken veel scholieren gebruik van de ondergrondse weg om naar de middelbare school te fietsen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief