Afbeelding
Twitter: Wijkagent Tolberg

Veel overtredingen bij omleiding Doctor Schaepmanlaan

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - De politie heeft maandagochtend een korte controle gehouden bij het Doctor Poelsplein. Deze weg is eigenlijk eenrichtingsverkeer, maar omdat de Doctor Schaepmanlaan is afgesloten wordt dit door veel automobilisten genegeerd. De politie laat via Twitter weten dat er veel overtredingen plaatsvonden, maar dat er ook veel klachten zijn. 

De kruising Doctor Schaepmanlaan en Doctor Ariensstraat is sinds enige tijd afgesloten en dat zorgt voor de nodige problemen. Verkeer komende vanaf de Strausslaan wordt omgeleid via de Voorstraat, Ireneplein en de Van Gilselaan. Ouders die hun kinderen af willen zetten bij de Fatimaschool worden dan ook gevraagd om deze omleiding te gebruiken. Automobilisten die vanaf de Beethovenlaan komen, kunnen doorrijden tot de Monseigneur Hopmansstraat maar moeten daar afslaan of omkeren. Omdat niet iedereen om wil rijden, wordt daarom het Doctor Poelsplein gebruikt als snelle doorstreek. 

De Doctor Schaepmanlaan wordt in fases volledig herstraat. De eerste fase (bij de Fatimaschool) is op 11 juni van start gegaan. De tweede fase, vanaf de kruising Dr. Schaepmanlaan/Dr. Ariensstraat tot en met de kruising Ireneplein/Van Gilselaan begint op 20 augustus en fase 3 tot en met 5 (de rest van de Dr. Schaepmanlaan) wordt later opgepakt. De werkzaamheden duren naar verwachting tot ongeveer eind december 2018. "Maar het kan goed zijn dat we door weersomstandigheden de planning moeten aanpassen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief