Afbeelding
Foto: Angèle van Tiggelen

Ad Bartels ontvangt hoogste onderscheiding van de KNVB

Door: Janny Mathijssen algemeen

MOERSTRATEN - Het gebeurt eigenlijk nooit dat de playbackshow tijdens de Moerstraatse Dorpsfeesten onderbroken worden. Afgelopen zaterdagavond kwam presentator Ad Bartels echter geheel onverwacht het podium opgestapt met een mededeling. Er was hoog bezoek vanuit de KNVB naar Moerstraten gekomen en dat was reden genoeg om even de ‘wedstrijd’ te onderbreken.

Ben Kannekens en Adrie Derijck, ambassadeurs van de KNVB waren naar Moerstraten gekomen om er de hoogste onderscheiding op amateur niveau, de Speld van Lid van Verdienste uit te reiken aan de voorzitter van FC Moerstraten, Ben Bartels. Ben, tevens organisator van de playbackshow tijdens de Dorpsfeesten, was totaal overdonderd. “Je denkt, wat gaat er gebeuren en voor wie komen ze en dan blijkt dat ineens voor mezelf te zijn. Dat had ik niet zien aankomen”, reageerde hij.

44 jaar lid
Ben Bartels is al 44 jaar lid van FC Moerstraten. Hij was 35 jaar actief voetballer, in het tweede en in het derde elftal. Tevens is hij 25 jaar trainer van het dameselftal geweest. Sinds 1984 bekleedt hij een bestuursfunctie, begonnen als algemeen bestuurslid, later werd hij secretaris en sinds 1992 is hij voorzitter van de Moerstraatse voetbalvereniging. Daarnaast is Ben op diverse andere plaatsen binnen het verenigingsleven actief in het kleinste kerkdorp van de gemeente Roosendaal. Reden genoeg vonden de ambassadeurs om Ben de Speld van Lid van Verdienste op te spelden.

Vrijwilligers
Ben Bartels straalde na het ontvangen van de speld en bijbehorend certificaat maar vond dat hij niet alle lof verdiende. “Vergeet niet dat er ook heel veel vrijwilligers op allerlei vlak binnen de vereniging actief zijn, vrijwilligers die dat ook elke keer weer doen maar vaak wordt dit niet gezien. Daarom: geef deze mensen maar een groot applaus en laten we dan weer snel verder gaan met de playbackshow.” En dat werd gedaan en het bleef nog lang gezellig in de feesttent op het sportpark. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief