Afbeelding
Foto: Christian Traets

Grote schade door plofkraak President Kennedylaan

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Drie mannen hebben vrijdagochtend een plofkraak geplaagd bij de pinautomaat van ABN Amro aan de President Kennedylaan. Dat laat de politie weten. De plofkraak werd rond 04.20 uur gepleegd. Omwonenden werden wakker van de knal en belden de politie.

Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen, maar er is wel veel schade. Onder andere aan de apotheek/huisartsenpraktijk naast de pinautomaat. De huisartsenpraktijk bleef de rest van de dag dicht. Volgens de politie is nog onbekend of, en zo ja hoeveel, de daders buit hebben gemaakt. Wel is bekend dat zij er op scooters vandoor zijn gegaan.

Onderzoek

Uit voorzorg werd de Kennedylaan afgezet, brokstukken lagen tientallen meters in de omgeving. Een explosievenverkenner van de politie heeft de boel onderzocht, maar er werden geen explosieven meer aangetroffen. Medewerkers van het team Forensische Opsporing gingen meteen aan de slag met het technische onderzoek en de tactische recherche heeft getuigen gehoord. De mogelijke daders zijn nog niet aangetroffen.

Getuigen

De politie vraagt getuigen om zich te melden bij de politie. "Mocht u rond voornoemd tijdstip iets verdachts hebben gezien in de buurt van de geldautomaat of de huisartsenpraktijk, of getuige zijn geweest van de plofkraak, en u hebt nog niet met agenten gesproken, dan verzoekt de politie u om uw informatie te delen met hen." Dat kan via het telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem. (www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000) [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief