Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Politie pakt vier rijbewijzen af tijdens controle De Stok

Door: Bregje Kop 112 Meldingen,112 Nieuws

ROOSENDAAL - Tijdens een speciale controle in de buurt van De Stok heeft de politie zaterdagavond vier rijbewijzen ingevorderd. De controle vond plaats omdat de politie al geruime tijd meldingen ontvangt van groepen jeugd die overlast bij De Stok veroorzaken. 

Vooral het zeer gevaarlijke verkeersgedrag zou een punt van overlast zijn bij De Stok. Denk hierbij aan grote snelheidsovertredingen en racen op het parkeerterrein.

Tijdens de controle zag de politie onder andere een bestuurder (26) uit Roosendaal met zijn auto crossen. Van de banden van de auto kwam rook af. Deze rook zorgde ervoor dat het parkeerterrein blauw kwam te staan van de rook. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

Iets later kwamen twee andere auto's crossend het terrein van De Stok op. Ook bij deze auto's kwam er rook van de banden af. Een van de bestuurders liet een vrouw in zijn auto rijden. Zij bleek geen rijbewijs te hebben. Ook van deze 23- en 24-jarige bestuurders zijn de rijbewijzen afgepakt. De vrouw kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. 

Het rijbewijs van een andere bestuurder (26) is ingevorderd nadat hij met ruim 100 km/h op de Wouwbaan reed. Op deze weg is de maximaal toegestane snelheid 50 km/h. Het rijbewijs van deze man werd ingevorderd. Ook ontving hij een boete van 770 euro en een rijontzegging van twee maanden. 

De politie zag daarna op De Stok dat een automobilist een vrouw in zijn auto liet rijden. Hij had zelf slechts vier maanden zijn rijbewijs en ging het even aan de vrouw (18) uitleggen. Zij had geen rijbewijs en kreeg hiervoor een bekeuring.

Als laatste zag de politie een 18-jarige man uit Rucphen rijden die linksom op de rotonde bij De Stok reed. Ook reed hij nog eens 30 km/h te hard. Voor beide overtredingen kreeg hij een bekeuring. De jongeman had nog maar twee maanden zijn rijbewijs. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief