Afbeelding
Foto: Shutterstock

Vier jaar cel voor schieten tijdens achtervolging

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ROOSENDAAL – De 38-jarige Jaouad B. uit Roosendaal moet vier jaar de cel in voor het neerschieten van een man op 5 december 2017. De schutter zou tot zijn daad zijn gekomen, omdat het slachtoffer -Younes B.- een grote hoeveelheid hasj van hem achterover zou hebben gedrukt. Ook zou Younes B. hem en zijn broer online hebben getreiterd.

De broer van Jaouad B. –de 30-jarige Hicham B. is volgens de rechtbank niet schuldig aan de schietpartij. Hij wordt wel veroordeeld voor mishandeling van Younes B. Daarvoor hoeft hij de cel niet meer in. De celstraf voor Jaouad B. komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Op 5 december liep een treffen tussen de drie mannen gruwelijk uit de hand. Vanaf de Diamantdijk achtervolgden Jaouad en Hicham de auto van Younes B. Daarbij werden schoten gelost. Het slachtoffer werd hierbij geraakt, maar slaagde er in te vluchten. Een wilde achtervolging was het gevolg. Een politieauto was daarbij ook betrokken. Uiteindelijk eindigde het wildwesttafereel bij het politiebureau aan de Nieuwstraat. Daar zou Hicham B. het slachtoffer nog eens te lijf zijn gegaan.

Beide verdachten hebben tijdens de rechtbank hun spijt betuigd. Op 18 februari werd het huis van het gezin van Hicham aan de Amethistdijk beschoten. Dat gebeurde mogelijk uit wraak voor de schietpartij vorig jaar. Daarvoor is Younes B. inmiddels opgepakt. Hij wacht nog op vervolging.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief